Hrvatska
Goričani na Gripe dolaze po pobjedu i plasman na Final Four

Goričani na Gripe dolaze po pobjedu i plasman na Final Four

Autor: Nenad Mudrinić Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Kup Krešimira Ćosića

Pred košarkašima Gorice je novi izazov. Utakmica 1/4 finala Kupa Krešimira Ćosića protiv Splita na splitskim Gripama. Split je izraziti favorit u ovoj utakmici, ali Bikovi su već znali pomrsiti račune Splićanima u Kup natjecanjima. U sezoni 2019. završnica Kupa igrala se baš u Splitu u formatu Final 8, a Gorica je pobjedom nad domaćinom prošla u polufinale Kupa gdje je kasnije ispala od Cedevite.

Ove sezone „Žuti” su već dva puta svladali Goričane. U prvom susretu nezaustavljivi su bili Barič i Perković, a u zadnjoj utakmici dominantan je bio Bajo s 23 poena i 11 skokova. Treba računati i na doprinos Ukića, Kovačevića, Vuke i ostalih pa je jasno da nas čeka teško gostovanje.

Treneru Gorice, Mladenu Starčeviću, vraća se Marko Baković pa Cinac neće biti usamljen u borbi pod obručima. Također, veseli i odlična forma Kapuste, Kalajžića i Uljarevića koja se dobro očitovala u pobjedama protiv Cedevite i Zadra. Sigurno je da nas u srijedu očekuje vrhunska košarkaška predstava, a pobjednik putuje na Final Four turnir u Rijeku.

Mate Kalajžić u posljednje vrijeme igra na reprezentativnom nivou pa se stoga opet našao na širem popisu reprezentativaca za predstojeći kvalifikacijski ciklus. Mate smatra da Gorica nije bez šansi: „Svjesni smo da idemo na Gripe i da nismo favoriti, ali ovo je kup i iznenađenja su uvijek moguća.  Ne bi bilo sportski od nas da kažemo da ne idemo pobijediti. Digli smo se timski s ove zadnje dvije pobjede koje su nam puno značile i sad želimo nastaviti niz.”

Mladen Miki Starčević nedavno je preuzeo klupu Gorice i na startu ubilježio dvije pobjede, a sada se nada i trećoj u nizu: „Još jedna utakmica koja će nam biti izazovna jer igramo protiv ABA ligaša, košarkaškog kluba Split. Oni igraju rang više od nas i stoga su izraziti favoriti. Tim više što su odmorili Ukića koji nije igrao zadnju utakmicu. Splićani imaju visinu, masu, igraju ABA ligu koja je puno teže natjecanje od hrvatske lige koju mi igramo. Međutim, 5 igrača izlazi na teren s jedne i s druge strane. Tko da više volje, više srca, više  pameti, hrabrosti i želje taj pobjeđuje. Tako da vjerujem da će moj tim dati sve od sebe i s pobjedom osigurati Final Four.”

 Utakmica se igra u srijedu 16. veljače u dvorani Gripe s početkom u 16 sati, a direktan prijenos je na HKS TV-u.