Hrvatska
Regija
Gorici kazna zbog zaraze, ali za Budućnost se ima razumijevanja

Gorici kazna zbog zaraze, ali za Budućnost se ima razumijevanja

Autor: Branko Tabak

Dvostruki kriteriji ABA lige.

Gorica je pod velom tajni izostala s prvog turnira ABA 2 lige kojem je domaćin Zlatibor. Dan nakon objave kluba, u kojoj nije otkriven razlog izostanka, oglasila se ABA 2 liga i pojasnila kako je razlog koronavirus, odnosno nekoliko pozitivnih testova u redovima hrvatskog regionalnog drugoligaša, klub primoran propustiti prvo napuhavanje balona. 

No, organizator natjecanja u svom priopćenju nije pojasnio što to u natjecateljskom smislu znači za Goričane. Saznali smo to sinoć kada je Širokom dodijeljena pobjeda protiv Gorice (20-0) koja se zbog zaraze nije mogla pojaviti na parketu.

Istovremeno odgođena je utakmica u višem razredu ABA lige između Zadra i Budućnosti. Razlog je isti. Zaraza u momčadi Budućnosti zbog čega Podgoričani nisu u mogućnosti doputovati u Zadar i odigrati susret, pa će, eto, to učiniti čim prizdrave. 

Prevedeno, Gorica je zbog zaraze kažnjena, Budućnost nije. Organizacija natjecanja u istim je rukama, a ABA i ABA2 liga su međusobno povezane. Iz jedne se zbog rezultata ostvarenih u sezoni ranije prelazi u drugu, neki prema dolje, neki prema gore.

Jednima majka, drugima maćeha - to je ABA lige danas. O regularnosti natjecanja nakon ovoga više se ne može govoriti. Tek o nasušnoj potrebi da se gura dokle su gurati može, pa i preko granica razuma. Makar s blokiranim računom i noćenjima u hotelima na 'majke mi'.