Europa i Svijet
Hrvatska
Gospić u Višnjiku, Batur u Jazinama

Gospić u Višnjiku, Batur u Jazinama

Autor: Paulo Sarić

Nekadašnji mladi reprezentativac trenira s KK Sonik Puntamikom, a bivši 'Cibos' sa Zadrom.

Vijest dana za zadarske ljubitelje košarke vjerojatno je dolazak Marija Littlea u Donatov grad. Iskusni Amerikanac priključio se treninzima hrvatskog abaligaša nakon što je proteklih nekoliko tjedana proveo na zasluženom odmoru. Naime, 30-godišnji je krilni igrač početkom kolovoza osvojio naslov u Venezueli te se proteklih dvadesetak dana odmarao s one strane oceana i skupljao snagu za nadolazeće izazove.

No, ono što je došlo kao iznenađenje je pojava rođenog Zadranina i bivšeg igrača Cibone Ante Gospića na treningu KK Zadar. Gospić je nakon završetka sveučilišne karijere i igranja u Španjolskoj u Danskoj obukao dres Zaboka nakon čega je preselio u 'Vukove' za koje je nastupao sve do sredine prošle sezone kada je preselio u njemačkog drugoligaša Koln Rhein Starse.

Nije Gospić bio jedino iznenađenje na treninzima zadarskih klubova. Kilometar južnije, u Jazinama, s pripremama je počeo KK Sonik Puntamika. Najugodnije iznenađenje prošlosezonskog izdanja Kupa „Krešimir Ćosić“ u novu je sezonu poveo trener Šime Kraljević koji je, među brojnim poznatim imenima, imao i ono bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg igrača KK Zadar i KK Zagreb Ivana Batura.

Zanimljiv početak rujna u Zadru…