Hrvatska
Gospić vukao, Palčić dovukao Puntamičane do velike pobjede

Gospić vukao, Palčić dovukao Puntamičane do velike pobjede

Autor: Branko Tabak

Bez šest važnih igrača do petog mjesta!

Sonik Puntamika je bez šestorice iznimno važnih igrača, što startera, što inih iz rotacije, u Jazinama košem Dina Palčića u samoj završnici utakmice pobijedili Šibenku 100-99.

Zadrani su na taj način HT Premijer ligu završili na petom mjestu te će u četvrtfinalu doigravanja zaigrati protiv Gorice.

Ostali parovi četvrtfinala su Zadar-Šibenka, Split-Zabok i Cibona-Škrljevo.

Zabočani i Splićani su zamijenili domaćinstvo te svoju prvu utakmicu igraju već od 20:30 sati u Zaboku.

Šibenčani su kontrolirali utakmicu do 35. minute kada Palčić zabija tricu za 85-88, da bi potom 16-godišnji David Pavin nakon ukradene lopte Marina Šarlije doveo utakmicu u potpuni egal (87-88). Serijom 6-0 (Širko 4, Freeman 2) ponovno stižu do osjetnije prednosti (87-94). Stotinka sekundi prije kraja bilo je 89-96 kada Zadrani kreću u, pokazat će se, pobjednički nalet.

Palčić je smanjio na 91-96, Miković za Šibenčane zabio jedno bacanje, a Petani za Zadrane tricu za 94-97. Nakon promašaja Freemana Gospić dovodi domaćine na samo poen zaostatka (96-97), no Širko 53 sekunde prije kraja zabija za šibenskih +3 (96-99). Puntamičani u svom napadu šutiraju tri puta prema košu, bezuspješno, ali hvataju loptu i za četvrti pokušaj kojeg prekršajem na Gospiću zaustavlja Širko.

Iskusni Gospić pogađa oba bacanja (98-99), a Domagoj Šarić gubi loptu na drugoj strani. Nakon time outa Palčić zabija za veliku pobjedu Sonik Puntamike koja je nastupila bez Jakova Vladovića, Lovre Runjića, Sandra Rašića, Tomislava Cvitkovića, Danijela Zovka i Filipa Jošića.

Fantastični Ante Gospić predvodio je Zadrane s 36 poena, Teo Petani ih je postigao 18 uz 5 asistencija, Marino Šarlija 14 uz 7 skokova, a Dino Palčić 12 uz 9 asistencija. Čak 10 asistencija podijelio je Marin Vručinić čemu je pridodao i 6 poena.

Kod Šibenčana Milija Miković je postigao 25, Henrik Širko 24, a James Freeman 11 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore