Hrvatska
Gospodin! Rimac prije početka polufinalne serije biranim riječima čestitao Zadranima!

Gospodin! Rimac prije početka polufinalne serije biranim riječima čestitao Zadranima!

Autor: KK Cedevita

'Pred Zadrom su ljepši dani.'

U nedjelju u 17 sati Cedevita će u Dvorani Krešimira Ćosića gostovati kod Zadra u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige. Ova serija igrat će se na tri pobjede, a prednost domaćeg terena imaju Zadrani, koji su u četvrtfinalu prošli Šibenik.

Iza Zadra su stresni dani. Usporedno sa serijom protiv Šibenika, momčad trenera Ante Nazora igrala je protiv MZT-a seriju na dvije pobjede za mjesto u prvoj ABA ligi. Zadrani su u prvom susretu na domaćem terenu poraženi i stvari su tada izgledale vrlo loše, no s jednim poenom razlike došli su puotom do pobjede u Skoplju i izborili majstoricu na domaćem terenu, gdje su naposljetku i izborili ostanak u ligi.

"Iskoristio bih prvo ovaj razgovor da čestitam Zadru, igračima, stručnom stožeru, a na kraju krajeva i navijačima i cijelom gradu, koji uvijek daje veliku podršku klubu, što su pokazali karakter. U jednoj lošoj situaciji po njih uspjeli su iščupati dvije pobjede i ostati u ABA ligi. Stvarno Zadar zaslužuje biti prisutan u svim najjačim natjecanjima u našim ligama, je li to hrvatska liga ili ABA liga, nije bitno. Isto tako, mislim da su ljepši dani pred njima. Normalno, nadam se da neće ljepši dani doći već sad nakon polufinalne serije. Mi smo motivirani. Imali smo dugi period čekanja, tjedan dana. Oni su igrali u nedjelju i u utorak, tako da su u nekoj, hajmo reći, jačoj natjecateljskoj formi. Međutim, sigurno da su i pojedini njihovi igrači malo umorni. Pojačani su za Magarytija, koji ima kvalitetu i pokazao je dobre utakmice u ovome što je odigrao do Nove godine. Mislim da nas čeka zahtjevna utakmica, gdje moramo pokazati dobru igru, biti pametni i odgovoriti na njihovu agresivnost. Nadam se da će biti jedna prava utakmica u jednoj pravoj atmosferi, s velikom podrškom za njih. Međutim, navikli smo igrati u takvim atmosferama i stvarno očekujem da će naši igrači dobro odreagirati", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Kapetan Andrija Stipanović zna da protiv Zadra nikad nije lako: "Očekujemo sigurno tešku utakmicu. Znamo koliko je teško igrati u Zadru pred njihovim navijačima. Mislim da će atmosfera biti dobra, ali mislim da i mi imamo naše adute. Dobro smo trenirali nakon Osijeka. Imali smo sedam dana da se pripremimo za njih. Idemo dati sve od sebe. Duga je serija, ništa ne znači jedan poraz, ali mislim da imamo kvalitetu i da ćemo to pokazati."

U doigravanju HT Premijer lige svi su posebno motivirani za utakmice s Cedevitom.

"Plus Cedevita, plus polufinale prvenstva… Mislim da su prolazom MZT-a skinuli neki teret s leđa i da će biti dosta opušteniji i opasniji protivnik, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo to pokazati na terenu", dodao je Stipanović.

Treneru Rimcu na raspolaganju će biti svi igrači. Momčad na put kreće u subotu ujutro, a navečer će u Zadru odraditi trening.