Hrvatska
Gradonačelnik Dukić odobrio pozajmicu KK Zadar u iznosu od 700 tisuća kuna

Gradonačelnik Dukić odobrio pozajmicu KK Zadar u iznosu od 700 tisuća kuna

Autor: 057info

Za isplatu plaća za ožujak

Odlukom gradonačelnika Branka Dukića, Grad Zadar je odobrio pozajmicu KK Zadar u iznosu od 700 tisuća kuna na rok do 31. siječnja 2023. godine, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zadra. Navedeni iznos bit će utrošen za isplatu zaostale plaće za mjesec ožujak igračima iz prve momčadi, a sukladno postojećim ugovorima, javlja portal 057info

Dukić je odluku donio nakon sastanka s direktorom Kluba koji ga je izvijestio kako se, nakon više posljednjih godina, prvi put Klub našao u situaciji u kojoj ne može redovito izvršavati obveze prema igračima. Naveo je i kako bi se neizvjesnost oko daljnjeg financiranja kluba mogla odraziti na „svlačionicu" u samoj završnici ove natjecateljske sezone.

- Ovom pozajmicom preostalim članovima u NO „kupujemo" vrijeme da konačno donesu svoju odluku i jasno se odrede prema budućnosti KK Zadar. Košarka se u Zadru igrala i prije njih, a igrat će se i ubuduće. Najlakše je davati podršku, tapšati igrače po ramenu i prebacivati odgovornost. U svakom slučaju odgovornost je na njima kao vijećnicima jer će baš oni odlučiti hoće li ili neće Grad Zadar kao vlasnik osigurati sredstva Klubu za plaće igračima i radnoj zajednici, poduprijeti rad s mladim igračima..., kazao je gradonačelnik.

Dukić dodaje da igrači i radna zajednica dosadašnji tijek sezone odrađuju profesionalno i ni na koji način nisu utjecali na situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi.

- Izjave vijećnika u NO kojima najavljuju prekid financiranja do ostvarivanja njihovih uvjeta dodatno doprinose nestabilnostima. Jasno je kako će Klub, a time i vlasnik, svoje ugovorene obveze prema igračima morati podmiriti, a u slučaju mogućih tužbi stvarat će se novi troškovi, ali i otvoriti mogućnost blokade KK Zadra od strane pravnih tijela FIBA-e uoči iduće sezone. Isto tako, neispunjavanjem ugovornih obveza prema igračima u pitanje se dovodi i ostanak mladih prvotimaca u klubu koji su stasali kroz mlađe selekcije i u njima dosegli status reprezentativaca, obrazložio je ovu odluku zadarski gradonačelnik.