Hrvatska
Grafičari su ljuti: Vrlo loša i nesportska odluka HKS-a

Grafičari su ljuti: Vrlo loša i nesportska odluka HKS-a

Autor: Branko Tabak

Siniša Beser: Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije!

Odluka HKS prilično je razljutila čelne ljude KK Grafičar, kluba koji se natječe u Dugoj ligi Sjever. U objavi iza koje stoji sportski direktor i član uprave kluba Siniša Beser doslovno stoji: 

 - Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije!!!

Uložilo smo ogromno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, na kraju nešto je i koštalo! I ne samo seniori nego sve kategorije sa trenerima! Ovako završiti prvenstvo četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka!

Očito se sve vrti oko dva "velika" kluba koja su se usred ove krize raspala. I što se tiće Cibone financira se ionako već godinama gradskim novcima i u predstečaju je već jako predugo. Za Zadar ne znam pa neću komentirati, ali vidim što Tornado kaže...

I opet smo mi mali klubovi koji igramo košarku srcem i koji ulažemo sebe u sport ostali osakaćeni zbog velikih i zbog nepromišljenih i vrlo loših odluka čelnih ljudi HKS-a!

Ukoliko ova odluka ostane na snazi ozbiljno ćemo razmotriti daljni rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a. Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša! Dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli za boje kluba, srce davali na terenu da ovako budu nagrađeni...SRAMOTA!!!

Službeno očitovanje ćemo poslati u sve nadležne saveze kao i u medije ovih dana.

Osobno sam predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena. Naš je stav bio da se odigra pa makar i u šestome mjesecu. Nek se igra i nek najbolji na parketu digne kantu!

Pogotovo u ovim kriznim vremenima dok je prioritet zdravlje i očuvanje radnih mjesta. Ima vremena, pričekajmo...

No očito u HKS-u misle drugačije. Žao mi je i te Cibone (ponos hrvatske košarke je to bio i svi je nosimo u srcu), no godinama se samo dug gomila i ništa se ne rješava, Kao razvijaju se mladi dok Prkačin sjedi...no to je tema za neko drugo vrijeme...

Vrlo loša i nesportska odluka čelnoga HKS-a!