Hrvatska
Gray debitira protiv Zagreba

Gray debitira protiv Zagreba

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci su svjesni uloge favorita te u glavni grad dolaze samo s jednim ciljem.

Susretom u Trnskom između KK Zagreb i KK Zadar počinje 15. kolo HT Premijer lige. Zadranima će to biti treća utakmica u četiri dana, nakon teških dvoboja protiv Cedevite i Igokee u kojima u pružili jako dobre igre, a u Zagreb dolaze u punom sastavu i samo s jednim ciljem – ostvariti pobjedu koja bi ih, makar nakratko, lansirala na prvo mjesto na tablici.

- U utakmicu ulazimo kompletni, hvala Bogu nemamo problema s ozljedama. Favoriti smo i od toga ne bježimo te želimo odigrati dobru partiju i ostvariti zacrtano, a to je pobjeda. Glavni nam je zadatak dati minutažu novom igraču Stevenu Grayu koji se  nedavno priključio momčadi te će danas debitirati za Zadar. Cilj nam je upoznati ga s akcijama i shemama igre kako bi se što prije uklopio u ekipu – najavio je trener Zadra Aramis Naglić.

Večerašnji suparnici kroz povijest su imali prisne veze te je mnogo igrača nosilo dres oba kluba. U gostujućem sastavu takvih je čak troje - Domagoj Vuković, Luka Božić i Jakov Vladović, dok u momčadi Nikole Garme trenutno nastupa bivši igrač Zadra Ante Krapić, a tu je i mladi Luka Tomas koji je nedavno posuđen Mravima.

- Drago mi je što je Luka [Tomas] došao u klub u kojemu će dobiti minutažu koja mu je potrebna za igrački razvoj. Zagreb je bio dobar izbor. Ima povjerenje trenera te ćemo sa zanimanjem pratiti njegovu igru u večerašnjem susretu – zaključio je riječki stručnjak na zadarskoj klupi.

Utakmica se igra u Trnskom, s početkom u 18 sati.