Hrvatska
Grci se izborom termina utakmice narugali Fibi, Gruziciji šutiraju na vlastiti koš, Novozelanđani časte Slovence

Grci se izborom termina utakmice narugali Fibi, Gruziciji šutiraju na vlastiti koš, Novozelanđani časte Slovence

Autor: B.T. Photo: FIBA

Raspored Olimpijskih kvalifikacijskih turnira se kroji prema željama domaćina

Hrvatska košarkaška reprezentacija u polufinalu Olimpijskog kvalifikacijskog turnira igrat će protiv Dominikanske Republike. To je potvrđeno nakon pobjede Grčke protiv Egipta 93:71.

Raspored natjecanja nije pravljen unaprijed već se čekao rasplet natjecanja u skupinama, a Grci su tu kao domaćini izabrali ono što njima više odgovara.

Znalo se da su termini polufinala u subotu u 16:30 i 20:00 sati. Grci su kao domaćini u zadnji trenutak izabrali ovaj prvi kako bi u slučaju pobjede imali više vremena za odmor i pripremu finala koje se igra u nedjelju u 20 sati.

Hrvatska će nakon u slučaju pobjede protiv Dominikanske Republike kasno stići i hotel te imati manje vremena za regeneraciju. Problem je to kojeg bi Fiba morala riješiti jednostavnim slaganjem rasporeda koji se popunjava po izborenim pozicijama.

Sustav natjecanja je sam po sebi nakaradan pa tako Gruzijce tjera da pucaju na vlastiti koš ne bi li utakmica ušla u produžetak jer im treba +19, a ne plus 2, a Novozelanđanima omogućuje da se zadnju minutu i pol sklanjaju s parketa Slovencima jer, kad već ne mogu dalje, zašto ne bi počastili Luku Dončića i društvo.

Srećom za košarku niti su Horvat i Dončić iskoristili poklone, niti je Goga Bitadze pogodio vlastiti koš protiv Filipina. 




Susret Hrvatske i Dominikanske Republike prenosit će RTL  i Sport Klub.