Europa i Svijet
Hrvatska
Grci tvrde: Prvak Europe Panathinaikos želi Šarića, a on je upravo sada u Ateni

Grci tvrde: Prvak Europe Panathinaikos želi Šarića, a on je upravo sada u Ateni

Autor: B.T. Photo: FIBA

Ataman je zagrizao

Prvak Europe Panathinaikos nastavlja potragu za visokim igračem, a na listi "zelenih" sada se nalazi i kapetan hrvatske reprezentacije Dario Šarić (30 godina, 2.08 metara), čiju mogućnost sada razmatra Ergin Ataman.

'Hrvatski NBA igrač, koji se trenutno nalazi u Grčkoj i pruža izvanredne igre za svoju zemlju na predolimpijskom turniru, što olakšava potencijalni kontakt, predložen je Panathinaikosu, a klub razmatra njegovu mogućnost jer ima sve karakteristike koje traži Ergin Ataman.

On je "stretch" visoki igrač koji širi teren, ima dobru visinu i visok košarkaški IQ, budući da je dobar asistent. Šarić na predolimpijskom turniru igra kao krilni centar uz Ivicu Zubca. Međutim, posljednjih godina - posebno nakon pucanja prednjeg križnog ligamenta koje je pretrpio u finalu NBA između Sunsa i Bucksa 2021. godine - gotovo isključivo igra na poziciji centra u timovima za koje je nastupao, što je činio i ove godine za Warriorse', piše grčki Sport24.

Podsjetimo kako je Šarić protiv Slovenije ostvario triple-double učinak (19 poena, 10 skokova, 10 asistencija) i tako postao tek treći igrač kojem je to uspjelo u dresu hrvatske reprezentacije. Prije njega to su napravili Stojko Vranković i Toni Kukoč