Europa i Svijet
Grčka objavila popis reprezentativaca

Grčka objavila popis reprezentativaca

Autor: Paulo Sarić

NBA zvijezda Giannis Antetokounmpo odazvao se pozivu grčkog izbornika.

Iako brojna znanstvena istraživanja tvrde da Grci nisu ni približno lijeni koliko ih se smatra, košarkaški savez ove mediteranske države nije se pretrgnuo da opovrgne stereotipe. Nakon što su zadnji imenovali izbornika uoči EuroBasketa koji za nešto više od mjesec i pol počinje u četiri države, među zadnjima su objavili i popis igrača koji će se pojaviti na pripremama.

Iskusni izbornik Kostas Missas odabrao je 16 imena, a prema njegovim riječima u reprezentaciju su se odazvali gotovo svi pozvani igrači. Svi Grci koji nastupaju u NBA ligi prihvatili su poziv, no Kostas Koufos ipak se neće pojaviti na pripremama radi ozljede ruke.

- Zadovoljan sam što sam dobio pozitivan odgovor od ogromne većine potencijalnih reprezentativaca s kojima sam pričao u posljednjih nekoliko dana. Čak i u slučaju Kostasa Koufosa, čije se ime nije našlo među odabranima za početak priprema, bila je vidljiva tjeskoba zbog problema kojih ima. Odlučio sam se zaštiti ga kako bi bio spreman za iduće okupljanje na koje će se sa zadovoljstvom odazvati – rekao je 63-godišnji grčki izbornik.

Na popisu se našlo ime NBA zvijezde Giannisa Antetokounmpa, kao i njegovog brata Thanasisa, a reprezentaciju će predvoditi par iskusnih veterana pod obručima Giannis Bourousis i Giorgios Printezis. Iako se špekuliralo da bi se na popisu moglo naći ime krilnog centra Panathinaikosa Jamesa Gista koji bi uskoro trebao dobiti grčku putovnicu, Amerikanac je ipak ostao bez nastupa na EuroBasketu.

Okupljanje grčke reprezentacije je zakazano za 24. srpnja, a pripreme počinju dva dana kasnije.

POPIS GRČKIH REPREZENTATIVACA: Kostas Sloukas, Nikos Pappas, Vangelis Mantzaris, Nick Calathes, Tyler Dorsey, Ioannis Papapetrou, Kostas Papanikolaou, Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Dimitris Agravanis, Zach Auguste, Kostas Mitoglou, Giannis Bourousis, Giorgos Bogris, Giorgos Papagiannis, Giorgos Printezis.