Europa i Svijet
Grčki kup: Olympiacos odbio igrati, Pitino u čudu, Giannakopoulos i ženske gaćice

Grčki kup: Olympiacos odbio igrati, Pitino u čudu, Giannakopoulos i ženske gaćice

Autor: Teo Cilar

Final Four grčkog kupa nije mogao proći bez incidenta između ljutih rivala.

Svima je dobro poznato koliko se "vole" najljući rivali grčkog sporta, Olympiacos i Panathinaikos, a novi nastavak dobili smo danas u polufinalu kupa gdje se odigralo samo prvo poluvrijeme nakon kojeg su u Olympiacosu odlučili da se ne pojave na terenu.

Razne igrice započele su već ranije, prije nego je kup i počeo. Olympiacos je zamolio FIBA-inog generalnog tajnika Andreasa Zagklisa da dođe gledati utakmicu polufinala kupa protiv Panathinaikosa jer nisu bili zadovoljni delegiranim sucima. Dodatno ulje na vatru je bila audio snimka razgovora igrača Olympiacosa, Georgiosa Printezisa u kojem govori kako je klub igračima duguje plaće. Snimka razgovora izašla je u medijima koji su u vlasništvu vlasnika Panathinaikosa, Dimitrisa Giannakopoulousa.

Na samom početku utakmice, suci su Olympiacosu sudili tri faula u prvih 28 sekundi utakmice, a Panathinaikos je imao uvjerljivo vodstvo 40:25 na poluvremenu poslije kojeg su u Olympiacosu odlučili da se ne pojave na terenu. Utakmica nije nastavljena, a Panathinaikos će po FIBA pravilima utakmicu dobiti s 20:0. 

Nakon utakmice, točnije nakon pola utakmice, opet na scenu stupa vlasnik Panathinaikosa, Giannakopoulos koji dolazi na teren i na praznu klupu Olympiacosa simbolično i provokativno polaže crvene ženske gaćice. 

Komentirao je i odluku Olympiacosa da ne odigra utakmicu do kraja: - Bilo je to nešto već ranije planirano. Izgleda da ne mogu platiti svoje igrače, bacili su ručnik i sada kažu da im smetaju suci. Možda obitelj Aggelopoulos želi napustiti Olympiacos i za to okriviti nas i suce. To je neprihvatljivo. Pobjeđuješ ili gubiš na terenu!

Nakon ovog poteza oglasio se i generalni menadžer Olympiacosa, Christos Stavropoulos: - Zgroženi smo. Ne želimo sudjelovati u ovoj farsi. Ovo više ne možemo podnijeti, sportske vlasti bi morale učiniti nešto.

Trener Panathinaikosa Rick Pitino u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidio ništa sličnoga. 

- Jako sam razočaran, ne želim vidjeti da se ovako nešto događa. Mi smo gosotovali kod Olympiacosa u Euroligi i ispražili su nam guzice. Jako smo razočarani što ova utakmica nije završena. Razumijem ovo rivalstvo, ali ova igra je veća od toga. Imam veliko poštovanje prema igračima Olympiacosa i treneru. Kao trener koji je 43 godine u ovom poslu jako sam razočaran, ne volim poruku koja se šalje.

Panathinaikos koji je domaćin Final Foura kupa u finalu će igrati protiv PAOK-a.