Europa i Svijet
Hrvatska
Grdović je učio njega, on će znanje prenositi mladima

Grdović je učio njega, on će znanje prenositi mladima

Autor: Branko Tabak

Napravio je vrhunsku karijeru zahvaljujući dvojici Hrvata.

Pallacanestro Trapani, član talijanske Serije A2 je na svojim službenim stranicama izvijestio da je novi član stručnog stožera postao Gregor Fučka. Fučka će biti drugi asistent glavnom treneru Ugu Ducarellu, ali i osoba zadužena za razvoj i tehničkih napredak mlađih igrača.

Fučka je kao igrač osvojio gotovo sve i kao pojedinac i kao dio kolektiva. Bio je prvak Italije 1995/96 s Milanom i 1999/00 s Fortitudom. Osvojio je dva talijanska Superkupa, dva španjolska naslova prvaka i dvije šalice Kupa kralja u dresu Barcelone s kojom je 2002/03 osvoji Euroligu.


S talijanskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na Eurobasketu 1997 i povijesnu zlatnu dvije godine kasnije gdje je izabran za MVP prvenstva.

Fučka je Slovenac čiji je otac rođen u Trstu pa je tako dobio talijansko državljanstvo. Na početku karijere imao je teškoće s leđima, skoliozu i herniju tada je upoznao dr. Stanislava Peharca koji mi je spasio karijeru. Još jedan Hrvat zaslužan za uspješnu Fučkinu karijeru, Pino Grdović, trener s kojim je radio desetljećima na svom individualnom usavršavanju i uz kojeg je, priznao je to bezbroj puta, napredovao u svim elementima igre.

Pino Grdović 

Fučka sada ima priliku mentorirati druge igrače koji dolaze i širiti dalje stečeno znanje.

Fučka je godinama prisutan na značajnim košarkaškim događanjima, između ostalih i na Zadar Basketball Tournamentu čiji je bio ambasador.


Na Zadar Basketball Tournamentu u društvu s direktoricom turnira Zdenkom Zrilić i predsjednikom HKSa Stojkom Vrankovićem