Hrvatska
Grgurević: U sportu se, pored svih znanosti koje su se razvile, sve svodi na 'ili jesi ili nisi'

Grgurević: U sportu se, pored svih znanosti koje su se razvile, sve svodi na 'ili jesi ili nisi'

Polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske: Split ili Gorica?

Evo prve na redu za koje se kaže da je presudna, nakon treće utakmice četvrtzavršnice doigravanja HT Premijer lige protiv Gorice na Gripama (srijeda, 20 sati) popravnog nema. Porazom "Žuti" završavaju sezonu, pobjeda ih vodi prema Ciboni i poluzavršnici. 

- Ovo je utakmica ili jesi ili nisi. U sportu se, pored svih znanosti koje su se razvile, opet sve svodi na to ili jesi ili nisi, a mi smo došli do te utakmice. Nema izlaza iz toga. U Gorici smo bili u jako lošem ritmu, na to sam upozoravao poslije prve utakmice koju smo također loše otvorili. Mi smo pogađali neke šuteve, oni nisu, pa se utakmica tako razvila u Splitu. Imali smo priliku, nismo je iskoristili, sad je imamo opet i ovu trebamo iskoristiti - rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Na Gripama su "Žuti" uvijek favoriti.

- Lakše je igrati kući, to je neusporedivo. Igrači dijelom mogu osjećati pritisak, ali ako se ne možeš nositi s time ne trebaš se baviti ovim poslom. Sport sa sobom nosi određene pritiske, samo ime ovoga kluba nosi također odgovornost. Od toga ne treba bježati. Kada se to spoji znamo što nam je raditi sutra, vjerujem da ćemo to iskoristiti. Nema "ali" na terenu, kada se obuče žuti dres igrači moraju znati što im je činiti - kaže Grgurević.Ne bježi Splitov trener od spoznaje da njegova momčad ove sezone s Goricom ima negativan skor.

- Četiri puta nas pobijedili, mi njih jednom. Očigledno je da nam ne leži njihov način igre. Mi ćemo pronaći rješenje, njihova individualna kvaliteta prelazi u timsku, svi im igrači imaju šut iz vana, dugo igraju zajedno, znaju se, imaju iskustvo. Ali, sve to trebamo staviti sa strane i misliti na sebe i svoju igru. Obrana će biti najvažnija, mi imamo talentiranih igrača, ali moramo krenuti od obrane. Trebamo biti hrabri, pametni i odvesti utakmicu u smjeru kojem želimo - kazao je Grgurević.

Za kraj je pozvao navijače. Onako iskreno, kako to Grgurević uvijek radi.- Volio bih da ljudi dođu, ali ne volim pozivnice bez pokrića. Ako im se sviđa ono što radimo neka dođu. Mi možemo svojim igrama biti najbolja pozivnica - zaključio je Splitov trener.