Hrvatska
Groznica u Šibeniku!

Groznica u Šibeniku!

Autor: Paulo Sarić

Zadrani prijete obranom i momčadskom igrom.

Broji se sitno do derbija između Šibenika i Zadra. Karata već odavno nema pa će svi ljubitelji košarke koji nisu ugrabili vrijedni komadić papira utakmicu moći gledati samo na TV ekranima. Ulog u dvobojima susjeda sa sjevera Dalmacije uvijek nadilazi samu košarku, a toga su svjesni i domaćini.

- Znamo koliko je ova utakmica važna ljudima. Ona je nagrada, kako za naše navijače, tako i za moje momke koji su cijele sezone davali sve od sebe. Ne možemo pobjeći od činjenice da je ovo ipak posebna utakmica, stoga je i meni nepoznanica kako će igrači reagirati. Sigurno neće sve ovisiti nama, ali potrudit ćemo se da što više toga bude ovisilorekao je domaći trener Vladimir Anzulović, kako prenosi Šibenski portal, a na njegove se riječi nadovezao i iskusni Ivan Mileković.

- Mi igrači smo svjesni da vlada svojevrsna groznica. Za ovakve se utakmice živi i trenira. Ono što mogu kazati je da ćemo ostaviti srce na terenu, a kakav će biti rezultati -  to ćemo vidjeti.

I gosti su svjesni atmosfere i težine izazova koji ih očekuje. Šibenik igra dobru sezonu, a pred svojim je navijačima uspio 'skinuti' i Cibonu što je Zadranima dovoljno upozorenje.

- Utakmica sa Šibenikom će biti zanimljiva, kao i gotovo svi naši međusobni ogledi u posljednje vrijeme. Radi se o mladoj i talentiranoj momčadi koja pred svojim navijačima igra s posebnim motivom. Ipak, smatram da smo u dobroj formi i vjerujem da uz agresivnu i čvrstu obranu i momčadsku igru možemo doći do nove pobjede – kazao je bivši igrač Građana, sada u zadarskom dresu, Kristijan Krajina.

Utakmica se igra na Baldekinu, s početkom u 17 sati.