Hrvatska
Gunjina je novi igrač Zaboka

Gunjina je novi igrač Zaboka

Prošle sezone igrao je za Škrljevo.

Polako se kompletira roster košarkaškog kluba Zabok. Jučer je igračem Zaboka postao 29-godišnji Zagrepčanin, Jure Gunjina, visok 202 cm i raspoloživ na pozicijama 3 i 4. Gunjina je istinsko pojačanje za mladu momčad Zdravka Radulovića, koja je njegovim dolaskom dobila i kvalitetu i iskustvo, javlja portal Zagorje.com

Košarkaški je "prohodao" u Zagrebu, a dio omladinskog staža odradio je i u Cedeviti. Kako u Hrvatskoj nije dobio pravu priliku, otišao je u SAD gdje je završio školovanje i igrao košarku za college na Floridi i u Indiani. Nakon završenog školovanja vratio se u Europu gdje je igrao prvo u Španjolskoj, a potom u Engleskoj, Islandu, Kosovu i BiH. Prošlu je sezonu odigrao u Adria Oil Škrljevu, gdje je imao vrlo zapaženu rolu. Igrao je prosječno 28 i pol minuta, a u tom bi periodu prosječno postizao 12,1 koševa, uz 5 skokova i 2,3 asistencije.

-Zadovoljan sam sezonom u Škrljevu, bila je to jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Što se tiče mog dolaska u Zabok znam da se radi o kvalitetnoj i stabilnoj sredini, a kako inače živim u Zagrebu želio sam biti bliže kući. O treneru Raduloviću i Zaboku kao klubu čuo sam sve najbolje. Nadam se jednoj uspješnoj sezoni. Moj cilj je ne samo zadržati igru od prošle sezone, već ju i podići na višu razinu, a isto očekujem i od momčadi. Kako sam najstariji u momčadi, jasno mi je da ću zajedno s kapetanom Črnjevićem biti taj koji će u igri gurati momčad prema naprijed. Nadam se da će i gledatelji uživati u dobrim igrama Zaboka - izjavio nam je Jure Gunjina.

- Sportski direktor Črnjević i ja smo brzo reagirali, poklopile su nam se neke okolnosti i mislim da smo doveli dobrog igrača. Jure je igrač u najboljim godinama i važno je to što ima iskustvo igranja u HT Premijer ligi. To je igrač po mom guštu, dobar je šuter, karakteran momak i sretan sam što smo ga dobili  - izjavio nam je trener Zaboka, Zdravko Radulović.