Hrvatska
Gunjina vodio Zabok do važne pobjede nad Furnirom koja bi mogla biti vrijedna plasmana u top 6

Gunjina vodio Zabok do važne pobjede nad Furnirom koja bi mogla biti vrijedna plasmana u top 6

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Last minute aranžman.

Zabok je izborio važnu pobjedu na gostovanju kod Furnira (73-83) i tako s jednom utakmicom minusa održao sve ozbiljniju nadu u top 6 plasman na životu.

Ključni dio utakmice bila je druga četvrtina, u kojoj su igrači Jakše Vulića ostavili Dubravaše na svega devet ubačenih poena i tako izgradili dvoznamenkastu prednost koju su s iznimkom malih trzavica u završnici suvereno održavali većim dijelom susreta. Dvije minute prije kraja mladi Filip Bjelanović je ubacio tricu kojom je približio domaću momčad na svega četiri poena zaostatka (73-77), ali gosti su u završnici imali mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i tako došli do devete pobjede u prvenstvu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Jure Gunjina (23 poena, 6 skokova, 4 ukradene lopte), Veljko Budimir je dodao 13 poena, a dvoznamenkasti su bili i Marin Vručinić (11 poena, 5 skokova) te Antonio Črnjević (10 poena, 9 skokova). Družinu Jeronima Šarina su predvodili Mateo Vidović (24 poena) i Amerikanac Collins (14 poena, 11 asistencija).

Zabok do kraja regularnog dijela prvenstva ima na rasporedu nadoknadu odgođenog domaćeg susreta s Puntamikom (subota, 19 sati), a ako se vodimo recentnom formom, Vulićeva momčad polaže svako pravo na ulogu favorita. Ukoliko tu ulogu opravdaju, doći će do omjera 10-12. To bi im moglo biti dovoljno za doigravanje ukoliko Škrljevo, koje svoju posljednju utakmicu igra s Cedevitom Junior (subota, 18 sati), ne uspije slaviti u nadoknadi susreta 11. kola. Naime, Škrljevo je trenutno na omjeru 10-11, a u slučaju identičnog bodovnog stanja na ljestvici odlučivat će međusobni omjer, koji je debelo na strani Zaboka. Sjevernjaci su u oba susreta s dečkima s Kvarnera ostvarili pobjede, s 28 odnosno 13 razlike. Može li Škrljevo nauditi goropadnim mladim Vitaminima koji vode vlastite bitke za što bolji plasman na vrhu prvenstvene ljestvice, ostaje nam vidjeti. Furnir je s pobjedama u Jazinama i na Baldekinu stvorio sigurnosni pojas ispred direktnih konkurenata u borbi za opstanak, pa im ovaj poraz nije toliko tragično pao. Svoje snage usmjeravaju ka ligi za opstanak, jer do kraja regularnog dijela prvenstva idu na noge Ciboni. Sve u svemu, pred nama je iznimno zanimljiv vikend!