Hrvatska
Guštin i Gustovarac za prve pazinske gušte u Jedinstvenoj kadetskog ligi

Guštin i Gustovarac za prve pazinske gušte u Jedinstvenoj kadetskog ligi

Autor: Branko Tabak

Kakva dramatična i izjednačena utakmica u Pazinu.

Baš kao u Zadru u susretu domaćina i Slavonskog Broda i Pazin je na svom parketu pobijedio Bjelovar na jedan posjed lopte u uzbudljivoj završnici (70-67). Treći susret prvog kola Jedinstvene kadetske lige donio je izjednačenu utakmicu u kojoj je najvećim dijelom Pazin bio u prednosti, no Bjelovar se uspio vraćati svaki puta kada bi se činilo da je domaćin stigao do trenutka kada će prelomiti utakmicu.

Od 35. minute kada je Vito Porobić izjednačio na 65-65, Bjelovarčani su postigli još samo dva poena (opet Porobić), Kod vodstva Pazina 69-67 na 20 sekundi prije kraja isti je igrač šutnuo pod pritiskom preko ruke gotovo s centra tricu iz očaja te je Pazin krenuo po napad za pobjedu. Olakotna okolnost bila im je da je Bjelovar bio daleko od bonusa. Čak četiri prekršaja morali su u tih 20 sekundi napraviti gosti da bi natjerali domaćine na liniju slobodnih bacanja i stigli do eventualne prilike za još jedan napad za izjednačenje ili pobjedu. Prekasno. Teo Erik je 2,4 sekunde prije kraja pogodio prvo i promašio drugo bacanje za vodstvo domaćina 70-67,

Lopta je stigla do Bjelovarčana, ali nije bilo vremena za bilo što. U redovima pobjednika briljirao je Gvido Guštin s 27 poena i 15 skokova. Filip Gustovarac dodao je 14 poena uz 7 asistencija.. Kod Bjelovarčana vukao je dvojac Vito Porobić (27 poena, 17 skokova) - Renato Serdarušić (18 poena, 9 skokova, 7 asistencija).