Europa i Svijet
Hackett pojačao Brose Bamberg

Hackett pojačao Brose Bamberg

Autor: Paulo Sarić

Trinchieri nastavlja slagati momčad.

Leon Radošević dobio je četvrtog novog suigrača. Nakon što su klubu pristupili Bryce Taylor, Luka Mitrović i Augustine Rubit, Brose Bamberg u svoje je redove doveo talijanskog reprezentativca Daniela Hacketta. Iskusni 29-godišnji bek dolazi iz viceprvaka Europe Olympiakosa, a ugovor je potpisan na dvije godine.

- Veselim se novom izazovu. Brose je klub koji si je napravio ime u Europi posljednjih godina. U potpunosti sam se oporavio od ozljede i uvjeren sam da mogu pomoći svojoj momčadi da pobijedi u što je više utakmica moguće. Na parketu sam borac, igrač koji treba konkurenciju da bi bio bolji. Izvan terena sam otac devetomjesečne curice Victorije – kazao je novi igrač Andree Trinchierija.

Hackett je rođen u Forlimpopoliju gdje mu je otac, inače bivši NBA igrač, igrao u to vrijeme. Odrastao je u Pesaru, a nakon završetka osnovne škole preselio je u SAD. Pohađao je University of Southern California gdje je među ostalim dijelio svlačionicu s nekolicinom budućih NBA igrača poput Nikole Vučevića, Taja Gibsona i DeMara DeRozana, a nakon što nije izabran na draftu 2009. godine profesionalnu je karijeru počeo graditi u Italiji. Nakon privikavanja na europsku košarku tijekom prve sezone u Benettonu vratio se u Peasro, grad u kojemu je odrastao, i stvorio si ime. Dvije dobre sezone donijele su mu transfer u Montepaschi, da bi 2013. prešao u Milano. U redovima Olimpije se također zadržao dvije godine nakon čega je potpisao prvi inozemni angažman preselivši u Olympiakos. Završnicu prošle sezone je propustio zbog ozljede, a prije nje je na terenu provodio ograničeno vrijeme imajući ulogu obrambenog igrača s klupe. Pritom je prosječno zabijao 4.5 koša po susretu.

Vrlo je mlad odlučio igrati za Italiju, pa je bio član U-20 reprezentacije koja je 2007. godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu, a za seniorsku je vrstu debitirao 2011.u Litvi.