Regija
Hat-trick Crvene zvezde

Hat-trick Crvene zvezde

Autor: Paulo Sarić

Gosti nedorasli finalu.

Crvena zvezda je obranila naslov prvaka Srbije. U trećoj utakmici finala na domaćem je terenu, u punoj Dvorani Aleksandar Nikolić, svladala gostujući FMP rezultatom 87-57 i došla do svoje 18. titule državnog prvaka.

U susretu koji je od početka bio jednosmjeran, Crveno-bijeli su poveli 13-0 i nisu se osvrtali. Ponovno je junak regionalnog šampiona bio Ognjen Dobrić koji je zabio devet poena u nepune četiri minute susreta. Već do konca prve četvrtine Zvezda je otišla na 20 razlike i de facto riješila pitanje pobjednika. Po već ustaljenoj špranci FMP je odigrao ravnopravnu drugu dionicu, da bi prva petorka momčadi s Malog Kalemegdana u nastavku ponovno dodala gas i odagnala svaku sumnju o novome prvaku Srbije. Ako je ona kod ikoga i postojala. Jenkins je u 24. minuti zabio tricu koja je probila 30 razlike, a do kraja smo svjedočili samo odrađivanju posla i bučnoj pjesmi s tribina.

U od početka slavljeničkoj atmosferi domaći je sastav predvodio fantastični Dobrić koji je za samo 18 minuta na parketu zabio 25 poena, dok su bolji od ostalih u redovima FMP-a bili Austin i Radanov s po 13 koševa.

Crvena zvezda je ovom pobjedom zaključila dominantnu sezonu u kojoj je uzela tri trofeja, a možda i najbolje partije je pružala u Euroligi u kojoj je završila na devetom mjestu s istim omjerom kao Daruşşafaka, no s lošijim međusobnim omjerom.