Europa i Svijet
Helios Sunsi posudili mladog ruskog reprezentativca milanskoj Olimpiji

Helios Sunsi posudili mladog ruskog reprezentativca milanskoj Olimpiji

Autor: Saša Ćirić

Ako zadovolji, tko zna...

Sudionik Zadar Basketball Tournamenta, milanska Olimpia, vodi računa i o budućnosti. Zbog visokih ulaganja koja su potrebna da bi klub igrao značajnu ulogu u Euroligi i domaćem prvenstvu, potrebno je ponekad prepoznati i razviti mladi talent prije nego mu cijena naraste do astronomskih visina.

Ruski juniorski reprezentativac Aleksandar Šaškov (18, 208 cm) je na europskoj smotri U18 sastava u Latviji ovog ljeta bio dio momčadi koja je zauzela četvrto mjesto. U sedam odigranih utakmica postizao je u prosjeku 7.7 poena uz 5 skokova, a najbolju partiju pružio je u polufinalu protiv Latvije, kada je postigao 24 poena uz 8 skokova. Odličan učinak mladog Šaškova ipak nije bio dovoljan za plasman ruske reprezentacije u finale, pa su se morali zadovoljiti utakmicom za treće mjesto, no i tamo su morali potpisati kapitulaciju protiv Francuske.

Šaškov je od prošle sezone član Helios Sunsa iz Domžala, a slovenski klub ga je velikodušno ustupio Olimpiji za potrebe turnira u Cagliariju, na kojem uz nju nastupa domaćin Dinamo Sassari, Limoges i Fenerbahce.