Hrvatska
Henrik Širko: Ovo je za nas 'live or die' utakmica

Henrik Širko: Ovo je za nas 'live or die' utakmica

Zadar na Baldekinu.

Ne žele li u petak okončati sezonu košarkaši Šibenke morat će u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja u svojoj kući dobiti Zadar. Što je puno lakše reći nego učiniti. Susjedi su, naime, slavili u sva tri međusobna dvoboja regularnog dijela, da bi u utorak na Višnjiku trijumfirali i na otvaranju play offa. Na koncu je bilo +22, iako je rezultat pomalo varljiv. Naime, narančasti su se dobro držali tri četvrtine, piše Šibenski portal. 

– Držali smo do 25. minute neki egal, a onda smo zabrljali, Zadar je to iskoristio i zasluženo slavio – kaže Henrik Širko.

Najkorisniji igrač regularnog dijela Premijer lige Zadrane smatra favoritima i u uzvratu, ali i kada je riječ o osvajanju naslova prvaka.

– Na Baldekin će sigurno doći motivirani da što prije osiguraju polufinale. To je nama dodatni motiv da se skupimo, odigramo dobro, ovo je za nas, što se kaže, ‘live or die’ utakmica. Znamo što smo radili dobro, a što loše na Višnjiku i sigurno se nećemo predati. Idemo igrati svoju igru, pa gdje završimo. Šteta samo što nema publike, bilo bi i naših i njihovih navijača, atmosfera bi bila sjajna. Koliko bi ona utjecala na događanja na parketu ne znam, jer na žalost još nisam imao priliku u narančastom dresu zaigrati pred punim Baldekinom – dodao je Širko.

Dženan Rahimić istaknuo je kako je zadnja utakmica u Zadru praktički bila preslika one iz trećeg kruga.

– Tridesetak minuta igrali smo dobru košarku, a onda je Zadar malo podigao agresivnost, do izražaja je došla njegova duža klupa i jasno veća kvaliteta. Ne mogu svojim momcima ništa zamjeriti jer veći dio utakmice smo bili tu. Što se tiče uzvrata, na Baldekinu očekujem Zadar na najvećem mogućem nivou, jer svako njihovo opuštanje mogli bismo kazniti. Želja je što duže biti u egalu, svesti prazni hod na minimum i pokušati im poremetiti planove – zaključio je trener narančastih, kojem se u sastav vratio Solomun, dok su mladići Pleadin, Živkobić i Klarin aut.

Dvoboj Šibenke i Zadra na rasporedu je u petak, s početkom u 17 sati.