Hrvatska
Regija
HEP 3x3 Basketball Tour: U Belišću slavila ekipa iz Srbije

HEP 3x3 Basketball Tour: U Belišću slavila ekipa iz Srbije

Autor: Basketball.hr

Turnirom u Belišću završena je slavonska turneja HEP 3X3 Bsketball Toura.

Ukupno se u Slavoniji na HEP 3x3 Tour 2017 prijavilo preko 100 ekipa raznih kategorija te je u istočno hrvatskom Touru u četiri dana sudjelovalo više od 400 igrača iz regije i okolice.

Grad Belišće se pokazalo sjajnim domaćinom u kojem su organizatori i njihovi partneri uz HKS uložili izniman trud da bi cijela priredba bila održana na krajnje visokom nivou i u odličnoj atmosferi. Bilo je tu i simpatičnih natjecanja u predškolskom i mlađem školskom uzrastu, ali i standardnih kategorija. Turniri su trajali do kasno u noć, a gledatelji su uživali u sjajnim haklovima i odličnoj zabavi. Održalo se i niz natjecanja u revijalnim kategorijama. 

Tako je u natjecanju u tricama pobjedu, pehar i gajbu Žujinog radlera sa “tri trice u nizu bez kosti” odnio simpatični Domagoj Cerjak. 

U seniorskoj konkurenciji imali prilike vidjeti na terenu nekoliko zaista sjajnih ekipa vrijednih finala. No kako u finalu ima mjesta samo za dvije ekipe, u sitne noćne sate smo uz škripu tenisica i borbu za svaku loptu dobili pobjednike HEP 3x3 Basketball Toura u Belišću. 

U krajnje uzbudljivom i neizvjesnom finalu, pobjedila je ekipa “Extra Auto” iz Vrbasa iz susjedne Srbije protiv ekipe “Ništa nam ne odgovara” rezultatom 18:16. 

Tako je u Belišću, kao i u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Osijeku HEP 3X3 Tour 2017 bio regionalnog karaktera. Igrač pobjedničke momčadi, Petar Perunović je kao MVP Toura osvojio i vrijedni Smartphone brenda Lenovo te je zajedno sa svojim suigračima kući otišao s medaljom i punih ruku nagrada. 

Natjecanja u kategorijama: 

Mlađi kadeti: pobjednička ekipa “Brodogumari” Kadeti: pobjednici “Air Štunjeri” 

U Belišću smo imali i sjajan prvijenac te su se natjecali mlađi početnici tj. djeca predškolske i vrtićke dobi. Bilo je prekrasno gledati simptične klince koji s velikim žarom pokušavaju pogoditi koš i gromoglasnu publiku koja ih je zdušno bodrila u svakom koraku. Skupilo se ukupno 50-tak klinaca.

Rečenica Gorana Vidakovića, dobrog duha košarke u Belišću, sjajnog sportaša i domaćina po završetku priredbe nam je svima navukla osmijeh na lica i obećanje da se vidimo i dogodine u Belišću. Goran nam je još onako umoran od cjelodnevnog jurcanja oko organizacije, znojan i zadihan od finalnog hakla  rekao: “Ma najgore mi je sada čekati 365 dana do sljedećeg 3x3 Toura u Belišću." 

Sljedeće destinacije HEP 3x3 Basketball Toura su u Dalmaciji za tjedan dana, točnije u prošlogodišnjem gradu domaćinu Mastersa - Zadru, nakon toga u Drnišu te dan nakon toga u Trogiru.

Prijavnice možete naći na stranicama HKS-a te vas opet očekujemo u velikom broju.