Europa i Svijet
Hrvatska
HEP turnir prvaka Europe za juniore: Na Gripe dolaze Budućnost, Bayern i Partizan

HEP turnir prvaka Europe za juniore: Na Gripe dolaze Budućnost, Bayern i Partizan

Od petka.

Bit će to opet ludnica, pravi festival onog najboljeg što nudi juniorska košarka na ovim prostorima i šire, u petak na Gripama starta HEP turnir prvaka Europe za juniore. Ovo je peto izdanje turnira kojeg organizira KK Split, a na njemu igraju momčadi koje su u svojoj povijesti osvojili Kup prvaka, s tim da se za kvalitetne ekipe uvijek osigura pozivnica. Ove godine uz Split igrat će beogradski Partizan, te Bayern iz Münchena i Budućnost iz Podgorice.

- Organizacijski je sve spremno, vjerujem da će, kao i prijašnjih godina, publika pohrliti na Gripe. Ima se što za vidjeti, ovakvi turniri su dobrodošli, igranje protiv renomiranih ekipa uvijek nam je putokaz idemo li u dobrom smjeru u mlađim kategorijama. Kao i svake godine, imena klubova koji sudjeluju su respektabilna. Ove godine nema Cibone i Maccabija, ali tu je sada Bayern, koji nije osvojio Kup prvaka no riječ je o jednom od najboljih klubova Europe - kazao je sportski direktor KK Splita Vedran Vukušić.

U petak će na parket Budućnost i Partizan (17 sati), a nakon njih igraju Split i Bayern (19 sati). U subotu od 16 sati igraju Partizan i Bayern, a od 18 sati sastat će se Split i Budućnost. Posljednjeg dana HEP turnira prvaka Europe najprije će svoju utakmicu odigrati Bayern i Budućnost (14.30 sati), slijede tradicionalna natjecanja u tricama i zakucavanju, da bi tri dana košarke svojom utakmicom zaključili Split i Partizan (17 sati).