Hrvatska
Hermes ispratio Zagreba u niži rang natjecanja

Hermes ispratio Zagreba u niži rang natjecanja

Autor: Branko Tabak

Ne morate biti navijači Mrava da bi se osjećali loše zbog ove činjenice.

U sezoni 2010/11 bili su prvaci Hrvatske. Sljedeće sezone igrali su Euroligu. Čak osam puta završavali su Prvenstvo Hrvatske na trećem mjestu. Kup Krešimira Ćosića osvajali su tri puta. Još su šest puta igrali finale.

Od svih ovih brojeva jo značajnija je činjenica da su u Trnskom, toj malenoj školskoj dvorani, stasavali igračine poput Josipa Sesara, Marija Stojića, Krunoslava Simona, Marka Tomasa, Ante Tomića, Marija Hezonje, Darija Šarića...

Foto: Vedran Tolić

Zagreb je ispao u niži rang natjecanja. Ne moramo biti navijači Mrava da bismo zbog toga bili nesretni. Dovoljno je da volimo košarku.

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ta činjenica nikako ne umanjuje veliki doseg Hermes Analitice koja je u novu sezonu ušla kao jedan od glavnih kandidata za ispadanje, a sada se nalaze u situaciju u kojoj u zadnjem kolu mogu dosegnuti i doigravanje. Naime, Analitičari zaostaju tek pobjedu za Vrijednosnicama koje u zadnjem kolu gostuju kod Cedevite. U međusobnim susretima Hermes ima dvije pobjede te bi ga pobjeda na gostovanju kod Zaboka smjestila na osmo mjesto.

Hermes Analitica je u nedjeljnoj utakmici slavila 95-69. Analitičare je predvodio Julijan Rajič s 24 poena i 10 skokova. Ivan Svoboda je dodao 22, a Bruno Perić 21. Hrvoje Garafolić je ubacio 15 uz 9 asistencija. Kod Zagreba Ante Krapić je ubacio 18, a Domagoj Proleta 17 poena.