Hrvatska
Hermes lako do nove pobjede, mlađi Svoboda zabio najviše

Hermes lako do nove pobjede, mlađi Svoboda zabio najviše

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Prva muška liga.

U 5.kolu Prve muške lige Hermes Analitica je upisala i petu pobjedu. Na gostovanju kod Zapruđa izabranici Zvonimira Mravka su slavili 102:75 i tako ostali jedina neporažena momčad lige. Zapruđe je samo je na startu povelo 2:0 preko Doriana Jeleneka, a brzom serijom 13:0 preko Noe Svobode i Andrije Jelavića uzvratili su Analitičari koji su dobili prvu četvrtinu 19:10. Nakon trice Ante Martinca u 18.minuti bilo je +22 (44:22), a u nastavku su gosti rutinski susret priveli kraju.

Noa Svoboda sa 17 poena i 5 osvojenih lopti je predvodio Hermes Analiticu. Vito Kučić je dodao 16, Ivan Svoboda 15, Jelavić 13 uz 10 skokova, a Filip Kordić 10. Zapruđe je upisalo četvrti uzastopni poraz i imalo 27 izgubljenih lopti, a izdvojio se Jelenek s 24 poena i 15 skokova.

”Čestitam svojoj momčadi na pobjedi u utakmici koje smo se pribojavali jer kada igraš sa suparnikom koji nema što izgubiti onda možes samo kiksati. Zapruđu čestitam na borbenosti i želim im puno sreće u nastavku sezone, a mi se okrećemo susretu s Kvarnerom” - kazao je Mravak nakon susreta, a trener Zapruđa Tomislav Perković je naglasio

”Igrali smo protiv vodeće momčadi na tablici i s obzirom da nam je ovo prva utakmica zajedno i nismo mogli izgledati bolje. Ono što me veseli je puno laganih koševa iz kontranapada što nismo imali u prehodnim utakmicama. Trebamo ispraviti greške iz ove utakmice i rasti iz utakmice u utakmicu”.

Standings provided by SofaScore LiveScore