Hrvatska
Hermes na Baldekin stiže jači za Clarka i Gazića

Hermes na Baldekin stiže jači za Clarka i Gazića

1.kolo HT Premijer lige: Šibenka-Hermes.

Gostovanjem u Šibeniku (subota, 19 h) košarkaši Hermes Analitice otvaraju četvrtu uzastopnu sezonu u HT Premijer ligi. S nekoliko novih igrača i novim trenerom Analitičari odlaze na jedno od najtežih gostovanja u ligi

- Šibenka se znatno pojačala kako na vanjskoj liniji, tako i pod obručima. Oni su klub koji se bori za sami vrh tablice, a mi za ostanak u ligi i sigurno su favoriti u ovoj utakmici. Ono što želimo je pokušati barem zatvoriti jedan dio njihove igre, ili na vanjskim pozicijama ili pod obručima. Sigurno da nećemo ići otvorenog garda jer na taj način bi teško imali nekakvu priliku s obzirom na njihovu puno veću igračku kvalitetu,  kaže trener Hermesa Gordan Zadravec koji će imati svoju trenersku premijeru u elitnom rangu naše košarke.

Posljednji tjedan priprema pristigla su i dva nova igrača. Amerikanac Stevie Clark na poziciji organizatora igre i Dario Gazić koji će pomoći pod obručima.

- Clark je igrač koji prvi puta igra u Europi, a uz to odradio je tek dva treninga i sigurno da će trebati određeno vrijeme da vidimo njegove mogućnosti. Gazić je stigao iz Samobora. Imamo nekoliko igrača koji su ostali i koji imaju iskustvo igranja u ovoj ligi, a pristigli igrači su ipak došli iz nižeg ranga. Ono što ja vjerujem da možemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. 

Hermes Analitica nije imala zapažene rezultate u posljednja dva tjedna priprema s obzirom na poraze od Sonik Puntamike, Šenčura i Zaboka.

- Turnir u Zaboku je pokazao da su oba kluba s kojima smo igrali bolji od nas, ali meni je i taj turnir pokazao neke stvari. Moramo puno više raditi i trenirati, jer praktički osim Bruna Perića koji je pravi profesionalac svi drugi igrači nisu u tom statusu. Svjesni smo kakva je liga i što nam je činiti da ostvarimo zacrtani cilj, a to je ostanak u ligi, zaklučio je Zadravec.

Upoznajte rostere ovih ekipa:
Sibenka 2019-09-24.doc
Gorica 2019-09-24.doc