Hrvatska
Hermes okrenuo Zaboka u samoj završnici i stigao do prve pobjede

Hermes okrenuo Zaboka u samoj završnici i stigao do prve pobjede

Hermas Analitica nanijela treći poraz Zaboku u nizu.

Dramatična završnica donijela je prvu pobjedu Analitičara u ovoj sezoni.

Početak je pripao gostima koji su na krilima razigranog Tomasa stekli opipljivu prednost. Kao i protiv Sonika, domaćini katastrofalno griješe na oba kraja terena, a posebno je loš postotak ubačaja za tri poena. U drugoj četvrtini održava se ravnoteža, a domaći uspostavljaju stabilnost u skoku te se na veliki odmor odlazi s 8 poena prednosti za goste.

U drugom poluvremenu Zabok nastavlja svojom organiziranom i dobrom igrom, ali  domaći se ne predaju i konačno 4 minute prije kraja izjednačuju na 68:68. Zabok uzvraća s dvije trice i odlazi na 6 razlike. U zadnjoj minuti drama. Dvadeset sekundi prije kraja večeras najneprecizniji igrač Kalpić postiže izuzetno važnu tricu i dovodi svoju momčad u prvo  vodstvo na utakmici 79:78. Trener gostiju poziva minutu odmora, ali Šimović izvrsnom obranom na Tomasu krade loptu. Gosti rade brzi prekršaj, a najbolji igrač utakmice Svoboda pogađa drugo slobodno bacanje 9 sekundi prije kraja. Pritisnuti odličnom obranom domaćih, Zabočani ne organiziraju napad nego istekom vremena upućuju loptu sa sredine igrališta bez uspjeha.

Najbolji igrači domaćih bili su  Svoboda s 21 poenom i Rajič s 16 poena i 8 skokova. Kod gostiju Tomas s 17 poena i 8 asistencija te Samac s 14 poena i 9 skokova.

Trener Hermes Analitice, Gordan Zadravec: „Čestitam momcima na pobjedi, a protivniku na korektnoj igri. Na treninzima radimo odlično, ali pod pritiskom važnosti domaćinskih utakmica ne pokazujemo ono što možemo. Ova pobjeda će nam donijeti samopouzdanje i ja vjerujem kako će se ekipa dizati u nastavku prvenstva.“

Trener Zaboka, Ivan Tomas: „Čestitam domaćinu na prvoj pobjedi u sezoni. Mi smo dobro krenuli i veći dio  kontrolirali utakmicu, ali nismo uspjeli slomiti upornog domaćina.“

KOMPLETNA STATISTIKA