Hrvatska
Hermes s +3 čeka uzvrat u Dubravi

Hermes s +3 čeka uzvrat u Dubravi

Tko će u HT Premijer ligu?

U prvoj utakmici kvalifikacija za HT Premijer ligu Hermes Analitica je slavila protiv Dubrave 85:82 u utakmici s dva poluvremena u kojem je prvo pripalo domaćinima, a nastavak Dubravi koja može biti zadovoljna rezultatom uoči uzvrata u Dubravi.

Već prve minute susreta pokazale su fizičku dominaciju Hermes Analitice koja je u prvom poluvremenu ubacila devet trica, a veliki posao pod obručem napravio je i Antonio Vlaić za kojeg Dubravaši nisu imali rješenja. Prva četvrtina završila je 29:14, a na poluvremenu je bilo 55:33. U sastavu Darka Krunića u prvom dijelu tek je Petar Perić u početku uspijevao pronaći put do koša Analitičara.

Treću četvrtinu sjajno je otvorila Dubrava koja je serijom 16:2 smanjla na 59:51. Trice su ubacili Majić, Perić i Šimović i Lavovi su se vratili u susret. Odgovor Hermesa je uslijedio u vidu trica Fostera, Kordića i Prolete za povratak na +15 (68:53). Na isteku treće četvtine poslije trice Svobode bilo 71:57.

Posljednju četvrtinu opet bolje otvara Dubrava (71:61), a problem Analitičarima je predstavljala četvrta osobna pogreška Vlaića. Nije se to osjetilo na rezultatu domaćina koji je s +17 (80:63) ušao u posljednjih šest minuta. Opet se vraća Dubrava koja radi seriju 7:0 i nakon trice Filipa Šimovića dolazi na minus 10  (80:70). Sjajni Svoboda novom tricom ostavlja Analitičare iznad 10 razlike (83:70). Uzbudljive posljednje četiri minute nakon nesportske i pete osobne Vlaića centar Dubravaša Kristijan Šutalo smanjuje na – 7 (83:76) na 2.37 do kraja što je primoralo Zvonimira Mravka da uzme minutu odmora. Sjajna Dubrava nakon trice Šimovića i dodatnog bacanja stigla je na -3 (83:80). Tevin Foster je ubacio bacanja, a na drugoj strani Šutalo na konačnih 85:82.

- ”Drugo poluvrijeme smo očigledno olako shvatili nakon odličnog prvog poluvremena. Krenuli smo loše u treću četvrtinu gdje sam već nakon jedne minute zvao time out što nas nije razbudilo i krenuli smo iz greške u grešku. Dubrava je podignula agresivnost i stigla nas, a na kraju je i pobjeda došla u pitanje. Razlika na kraju nije neka prednost i sada nam ostaje da se dobro pripremimo i vidimo gdje smo griješili i u Dubravi ponovimo igru iz prvog poluvremena”..kazao je trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak, dok je puno zadovoljniji bio trener Dubrave Darko Krunić

- ”I ja i moji igrači smo prezadovoljni rezultatom s obzirom kakav je bio tijek utakmice. Na kraju minus 3, a bilo je i minus 24. Opet naglašavam kada se igra s jednom petorkom to može biti dvosjekli mač. Hermes je u prvom dijelu i trećoj četvrtini kaznio sve naše pogreške, međutim ta petorka teško može izdržati 40 minuta. Pozivam sve naše navijače da opet napune dvoranu u Dubravi u nedjelju jer su ovi igrači zaslužili da ih se podrži. Mi ćemo napraviti sve da uđemo u Premijer ligu, a ako ne uspijemo čestitat ćemo Hermes Analitici”

Kod Hermesa Svoboda je ubacio 21, Foster 20, a Filip Kordić i Marko Proleta po 12, a Vlaić 11 koji je ostao bez poena u nastavku. Kod Dubrave Perić je ubacio 18, Šimović 17, Čubrić 14 (7 as).

Druga utakmica igra se u nedjelju u Dubravi s početkom u 19 sati.