Hrvatska
Hermes se na Gripama držao 25 minuta, izlaskom Šutala potonuo

Hermes se na Gripama držao 25 minuta, izlaskom Šutala potonuo

HT Premijer liga.

Nakon pauze od šesnaest dana bez utakmice Split je u utakmici 31. kola HT Premijer lige (odigrana unaprijed) svladao Hermes Analiticu s 121:88 (29:21, 22:27, 34:17, 36:23).

Gosti su se dobro držali u prvom dijelu, živjeli na "tricama", ali u drugom dijelu "Žuti" su ubacili u višu brzinu, postigli 70 poena. Kod Splita je prvo strijelac bio Toni Perković s 29 poena (trice 7:9), a Roko Leni Ukić uz 11 poena imao je čak 13 asistencija. Inače, Split je ubacio čak 17 trica od 32 pokušaja (53 posto), Hermes jednu više.

- Najbitnije je da smo se vratili utakmicama, svi su dobili minute, rastrčali se. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom, ali trebalo nam je vremena nakon ove pauze. Na kraju je najvažnije da smo pobijedili i vratili se u puni pogon - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Kod Hermesa su igru nosili Filip Kordić (25 poena), Franko Kalpić (21 poen) i Kristijan Šutalo (20 poena).

- Dugo smo se držali, tamo do sredine treće četvrtine kada je Šutalo dobio peti prekršaj. Zadovoljan sam, posebno s prve tri četvrtine, na kraju je presudila kvaliteta Splita - kazao je trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak.