Hrvatska
Hermes u prvom poluvremenu zabio 66 poena

Hermes u prvom poluvremenu zabio 66 poena

Autor: KK Hermes Analitica Photo: KSZ

Mladost nije mogla parirati analitičarima

U utakmici 3. kola Prve muške lige Hermes Analitica je pobijedila Mladost rezultatom 107:87.

U svom prepoznatljivom napadačkom stilu domaćini otvaraju utakmicu i brzo dolaze do dvoznamenkaste prednosti. Na krilima iskusnih Škare i Kordića, postižu čak 66 poena u prvom poluvremenu i rješavaju pitanje pobjednika.

Drugo poluvrijeme treneri koriste kako bi svim igračima pružili priliku na terenu. Raritet utakmice je da su se svih dvadeset dvoje igrača prijavljenih za utakmicu upisalo u listu strijelaca.

Domaćine su predvodili Kordić s 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Smolić s po 12 poena i skova te Škara  s 10 poena i 11 asistencija. Kod gostiju najefikasniji Anzulović s 16 poena i 5 asistencija, a Mršić, Volščanšek i Ljubičić bilježe po 14 poena.

IZJAVE TRENERA:

Zvonimir Mravak (Hermes Analitica): Čestitam svojim igračima na pobjedi, a gostima na fer i korektnoj borbi. Mislim da su gledatelji vidjeli jako dobru napadačku izvedbu obje momčadi, ali i puno slabosti u obrani. Možemo biti zadovoljni početkom prvenstva, a sada se okrećemo vrlo teškom gostovanju u Kaštelima.

Luka Pešut (Mladost): Prije svega čestitam Hermesu na zasluženoj pobjedi. Mi energetski nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili. Iskusni domaćini su nas kažnjavali i mirno utakmicu priveli kraju.