Hrvatska
#HerWorldHerRules – Početak projekta popularizacije košarke za djevojčice

#HerWorldHerRules – Početak projekta popularizacije košarke za djevojčice

Planetarni projekt.

'Her World, Her Rules' je jedinstven projekt koji je pokrenula FIBA-e Europe te provodi u partnerstvu s nacionalnim savezima i čiji je cilj promocija ženske košarke diljem Europe kroz razne aktivnosti.

Primarni cilj je privući našem sportu djevojke osnovnoškolske i srednjoškolske dobi (6 do 15 godina) putem globalne kampanje naziva „Njezin svijet, njezina pravila“. Ambasadorice projekta u Hrvatskoj su legendarna košarkašica i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić (r. Nakić) i bivša kapetanica i izbornica reprezentacije Anđa Jelavić, također članica Stručnog savjeta.

Inicijativa popularizacije ženske košarke u Hrvatskoj bit će temeljena na raznim aktivnostima – od suradnje sa školama, preko 3x3 turnira do štafetnih i elementarnih igara i predavanja. Najbolje mjesto za predstavljanje projekta definitivno je bila završnica Prvenstva Grada Zagreba u sportskim igrama za djevojčice i dječake 4. – 6. razreda osnovnih škola. Djevojčice iz Osnovne škole „Sveta Klara“ ponijele su titulu prvakinja grada Zagreba, a djevojčice  iz Osnovne škole „Davorin Trstenjak“ su viceprvakinje Zagreba.

 

finale-os-hoops4girls-1222.jpg

 

Važno je naglasiti – to je tek najava kampanje koja je ujedno i potpora vidljivosti ženske košarke, ali i približavanje sporta djevojčicama kao sastavnog dijela djetinjstva – sport kao pravilo, a ne izuzetak!

Vidimo se uskoro na akcijama #HerWorldHerRules!