Europa i Svijet
Hrvatska
Hezonja je u ozbiljnim kombinacijama za prelazak u Real

Hezonja je u ozbiljnim kombinacijama za prelazak u Real

Autor: Branko Tabak

Tvrdnja španjolske Marce

Dok se priprema za napad na tron košarkaške Eurolige Real Madrid istovremeno slaže i momčad za sljedeću sezonu. Među najvećim željama im je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja

Iako klub ne želi prije beogradskog Final Foura izlaziti u javnost s detaljima španjolska Marca tvrdi kako je Hezonja u vrlo ozbiljnim kombinacijama Reala.

Hezonja je trenutno igrač ruskog UNICS Kazana u kojem mu je trener bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović. Interes Reala sigurno je izazovan za Marija koji je zbog isključivanja ruskih klubova iz Eurolige ostao bez velikog broja utakmica najviše razine.

Podsjetimo, Mario Hezonja stigao je u Barceloninu sa samo 17 godina i postao jedna od njezinih zvijezda. Godine 2015., sa samo 20 godina, odlučio se suočiti s avanturom zvanom NBA-a te se tamo okušao u Orlando Magicu, New York Knicksa i Portland Trail Blazersima, da bi se 2021. vratio u Europu, točnije Panathinaikos s porukom da u NBA ligu više neće nikada.

'Nemam želju vratiti se u NBA. Ima mnogo stvari koje mi se tamo ne sviđaju. Mogu drugačije reći za ljetnu ligu u NBA-u, gdje počinju pripreme za novu sezonu. To je nešto sasvim drugo. Zato se svako ljeto vraćam u Ameriku i tamo se pripremam za sezonu, s odličnim igračima, ponavljam, ovo je sasvim druga razina. Ali ako govorimo o tome hoću li se vratiti u NBA ili n, ja se tamo ne vraćam. Nisam dobio poštovanje na terenu koliko sam zaslužio. Osim toga, po mom mišljenju, košarka je u NBA-u više predstava nego igra.”



Hezonju su i prošle godine povezivali s Realom, no sada je. čini se, situacija kud i kamo povoljnija za pozitivan ishod posla.