Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja još jednom dvocifren, Harden ubacio 51 poen

VIDEO: Hezonja još jednom dvocifren, Harden ubacio 51 poen

Autor: Teo Cilar

Mario Hezonja i dalje dokazuje da bez problema može igrati u NBA ligi. Harden zabio 51, Houston izgubio, Westbrook pogodio šut za pobjedu.

Orlando Magic upisao je noćas poraz od New Orleans Pelicansa rezultatom 111:97, ali nama je od samog rezultata važnija nova dobra partija našeg Hezonje.

Dubrovački košarkaš većinu susreta igra na mjestu četvorke, a kako gosti ispod koša imaju dva ponajbolja centra lige, DeMarcus Cousinsa i Anthony Davisa, Hezonja u ovom susretu nije startao već je bio šesti igrač. U petorku je umjesto njega upao fiziči snažniji Marreese Speights.

Pelicansi su već u prvom periodu stekli 12 poena prednosti, a razliku su održali do kraja prvog poluvremena nakon gojeg su vodili 60:50. Razliku su u trećoj četvrtini povisili na 16 poena razlike i prednost su bez većih oscilacija održali do samog kraja. Mario je ušao s klupe i odigrao 20 vrlo solidnih minuta. Ubacio je 11 poena (dvica 3/7, trica 1/3, bacanja 2/2) uz 4 skoka, 2 osvojene lopte, a imao je i jednu asistenciju. Magic su u ovom susretu predvodili Jonathon Simmons s 22 poena 8 skokova i 2 asista te Nikola Vučević s 21 poenom uz isti broj skokova i asista kao i Simmons. Kod Pelicansa Cousins 26 poena 11 skokova i 6 asista, Jrue Holiday 24 poena uz po dva skoka i asista te Davis s 20 poena i 11 skokova. Spomenimo za kraj još jednom Hezonju koji je u posljednjih pet susreta, četiri puta bio dvocifren i u njima je na prosjeku od 14,4 poena po susretu.


Kod ostalih susreta spomenimo poraz Knicksa kod Pistonsa 101:104. Detroit je imao čak sedam dvocifrenih košarkaša što je bilo previše za New York koji je upisao tijesan poraz u završnici. Kristaps Porzingis još jednom najbolji u Knicksima s 29 poena i 9 skokova dok je Enes Kanter ubacio 22 uz 16 skokova i tri asista. Tobias Harris najbolji kod Pistonsa s 24 poena, 5 asista i 3 skoka dok je Andre Drummond ubacio 18 uz 15 skokova. 


Brooklyn Netsi su iznenadili i razbili grozne Washington Wizardse noćas.Susret je završio rezultatom 119:84. Jedino je John Wall bio dvocifren iz prve petorke "čarobnjaka" sa skromnih 10 poena. Ukupan broj koševa koji je postigla prva petorka Wizardsa sinoć je 36 (Beal 4, Morris 9, Porter Jr. 6, Gortat 7) dok je ukupan šut momčadi iz glavnog grada Amerike bio 34/93. Brooklyn je predvodio Rondae Hollis Jefferson s 21 poenom, 11 skokova i 6 asistencija dok je odličnu igru ušavši s klupe pružio Caris LeVert s 17 poena, 6 skokova i 3 asista. 


Miami heat je odličnu formu potvrdio pobjedom protiv Dallas Mavericksa. Miami je prvi period bio bolji s devet poena razlike, da bi Dallas uzvratio istom mjerom u drugoj četvrtini pa se na odmor otišlo rezultatom 53:53. Momčad Heata je u trećem periodu stekla novih devet poena prednosti, a u posljednjoj dionici nisu dopustili Mavsima da se vrate te su na kraju slavili s 113:101. Heatu nije bio problem ni to što su igrali bez prvog organizatora igre Gorana Dragića. U njegovom odsustvu eksplodirao je Wayne Ellington, ušavši s klupe utrpao je Mavsima 28 poena uz 8 pogođenih trica iz 12 pokušaja. Inače mu je prosjek sezone 9,8 poena po susretu. Josh Richardson također je bio odličan s 24 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Kod Mavsa najbolji Yogi Ferrell koji je ušao s klupe i zabio 23 poena. Odlično su odigrali i Harrison Barnes te Dirk Nowitzki postigavši po 20 poena. 


Houston Rocketsima ne leže momčadi iz Los Angelesa ove sezone. Nakon što su ih srušili La lakersi predvođeni rookijem Kyle Kuzmom, sada su im skalp uzeli i Clippersi koji su u ovom susretu igrali uz već od ranije odsutnih Griffina, Beverlya, Gallinarija i bez Teodosića i Wesley Johnsona. Nije bilo problema jer su ih zatrpali Austin Rivers s 36 poena, 7 asista i dva skoka te Lou Williams s 32 poena te također 7 asista i dva skoka. Utakmicu sezone u dresu Rocketsa odigrao je James Harden koji je ubacio 51 poen uz 8 asista i 4 skoka dok je Eric Gordon zabio 28. Iako je Houston ubacio čak 17 trica iz 40 pokušaja, nisu prošli jer su Clippersi uspjeli ubaciti jednu više. Ovaj susret propustio je kod Houstona Chris Paul.


Bucksi su došli do teško izborene pobjede nad Hornetsima. Charlotte je držao prednost na poluvremenu (plus 7) a imali su vodstvo i nakon treće četvrtine (plus 2). Milwaukee je preokrenuo u posljednjoj četvrtini i na kraju došao do teške, ali i zaslužene pobjede rezultatom 109:104. Hornetsi su vež u prvoj četvrtini nakon samo četiri minute igre ostali bez Dwight Howarda koji je nakon zakucavanja ozljedio prst i više se nije vraćao u igru što je sigurno Bucksima olakšalo posao. Kemba Walker odigrao je odlično za "stršljenove" te ih je nosio cijeli susret s 32 poena, 4 skoka i dva asista dok je Frank Kaminsky ušao s klupe i zabio 16 uz 5 skokova i tri asista. Kod Bucksa Khris Middleton 28 poena, Giannis Antetokounmpo 26 uz 7 skokova i 5 asistencija te Eric Bledsoe 24 poena, 10 asistencija i 5 skokova. 


Atlanta je odlično parirala Oklahomi. Susret je nakon prvog perioda bio izjednačen da bi Thunder odličnom drugom četvrtinom na odmor otišao s 14 poena prednosti. No nebi Thunderi bili Thunderi ove sezone da sve ne zakompliciraju u drugom poluvremenu. Atlanta se vratila na minus jedan nakon treće četvrtine, a posljednja je bila pravi vatromet koševa dok su obrane bile u drugom planu. Oklahoma je imala četiri poena prednosti u samoj završnici, ali rezultat je tricom uz prekršaj te pogođenim bacanjem poravnao Erslan Ilyasova na 117:117. Loptu odluke u ruke je uzeo Westbrook koji pogađa tricu preko ruke na nešto više od sekundu do kraja i riješava pitanje pobjednika. Na kraju je ubacio 30 poena uz čak 15 asistencija i 7 skokova. Carmelo Anthony je konačno odigrao jednu dobru utakmicu s 24 poena, a 16 uz 10 skokova dodao je Steven Adams. Paul George ubacio je 17 uz 5 skokova i 2 asista. Europljani najbolji kod Atlante, Marco Belinelli 27 poena i 5 asista te Ilyasova 22 uz 3 skoka. Spomenimo i svima nam dobro poznatog Malcolm Delaneya koji je ušavši s klupe ubacio 20 poena uz 6 asista i 2 skoka. 


Denver Nuggetsi su na krilima Nikole Jokića bili uvjerljivi protiv oslabljenog Portlanda za koji nije zaigrao damian Lillard. Denver je dobio sve četiri četvrtine te je bez većih problema došao do pobjede 102:85. Jokić je ubacio 27 poena uz 9 skokova i 6 asistencija dok je dobru pomoć imao u Wilson Chandleru s 21 poenom i 11 skokova. Kod Portlanda CJ McCollum 15 poena, Shabaz Napier 14 uz 5 asistencija i 4 skoka. Jusuf Nurkić ubacio je 10 poena. 


Za kraj smo ostavili prvake Golden State Warriorse koji su i po treći puta odigrali neizvjesnu završnicu protiv Lakersa i po treći puta su slavili. U prva dva susreta ove sezone igrao se produžetak, sada su Warriorsi koji su igrali bez Currya, McGeeja, Livingstona i Pachulie uz povratnika Draymond Greena spašavali pobjedu nakon plus 17 na poluvremenu. Lakersi su se vratili, ali odlična obrana Warriorsa na kraju kao i odlični Kevin Durant riješili su pitanje pobjednika. Durant je ubacio 33 poena uz 7 skokova i 7 asista dok je Jordan Bell zabio 20 uz 10 skokova i 3 asista. Klay Thompson ubacio je 16 a Green je koketirao s triple-doubleom ubacivši 13 uz 11 skokova i 7 asistencija. Kod Lakersa najbolja dva rookija, Kyle Kuzma potvrdio je da je krađa drafta s 27 poena i 14 skokova dok je Lonzo Ball ubacio 24 uz po 5 skokova i asista. Dobar je s klupe bio i Julius Randle s 21 poenom i 10 skokova. 

Pošto su pojedine momčadi odigrale već 35 utakmica, donosimo vam poredak momčadi na istoku i zapadu.

Istok:


Zapad: