Hrvatska
Hezonja progovorio o razlozima odustajanja od nastupa za reprezentaciju

Hezonja progovorio o razlozima odustajanja od nastupa za reprezentaciju

Autor: Dubrovački vjesnik Tportal Photo: HKS

Druga strana medalje.

Iza mladog 22-godišnjeg košarkaša teška je sezona u kojoj se nije naigrao u dresu Orlanda, a zatim se ovog ljeta našao pod žestokim kritikama zato što je odlučio ne nastupiti za Hrvatsku na Eurobasketu.

Dugo je trebalo da se sam oglasi oko ove priče, ali u intervjuu za Dubrovački vjesnik napokon je priznao što je bio razlog odustajanja od priprema i samog natjecanja.

'Nisam u mogućnosti odgovoriti na sve što zahtijevaju pripreme, a nisam jer već duže vrijeme imam problem s tetivom. Tijekom sezone je to već bio problem. Mislio sam kako će proći, ali nije. Zbog toga se danas u Los Angelesu gdje se nalazim ne mogu posvetiti samo pripremama, ne mogu raditi sve što bih želio,' izjavio je Mario Hezonja pa otkrio da je Acu Petrovića obavijestio o ozljedi:

'Izbornik je znao za to. Čekao sam da on to reče, ali nije. Nisam ja odlučio da se ne javim jer ne želim igrati, već sam bio primoran na to. Još uvijek nisam riješio problem s tetivom i radim po posebnom programu.'

Dubrovački košarkaš bio je posljednjih tjedana na meti kritika drugih hrvatskih reprezentativaca, što mu nije drago.

'Samo ću reći kako nikad ne bih govorio protiv suigrača, a pogotovo ne bih nešto komentirao kad nisam upoznat sa situacijom,' naglašava Hezonja, a o teoriji da je odlučio propustiti Eurobasket kako bi se odmorio i posvetio novoj NBA sezoni oštro je rekao:

'To je glupost. Baš tako – glupost! Kad sam se ja to odmarao? Meni nikad nije bio problem ljeti igrati za reprezentativne selekcije.'