Europa i Svijet
Hezonja za Basketball.hr: Odluka o potpisu za Real Madrid bila je jednostavna!

Hezonja za Basketball.hr: Odluka o potpisu za Real Madrid bila je jednostavna!

Autor: Teo Cilar Photo: Marin Sušić/HKS

Mario Hezonja novi je igrač kraljevskog kluba!

Mario Hezonja sada je i službeno novi igrač Real Madrida. Iako nam je tu informaciju potvrdio kod posjeta kampu Košarkaške Akademije Mrav u toplicama Sveti Martin 10. srpnja, tada još nisu bili dogovoreni detalji između Real Madrida i Barcelone koja je polagala prava na njega. 

Odlična prošla sezona u kojoj je predvodio Unics u Euroligi prema doigravanju koje na kraju nisu vidjeli zbog sankcija, te igara u VTB ligi gdje je bio proglašen MVP-em natjecanja, zatim i All star utakmice, a tome je pridodao titulu najboljeg u zakucavanjima, donijelo mu je ugovor s viceprvacima Eurolige te prvacima Španjolske, Real Madridom.

Mario se za naš portal osvrnuo na prošlu sezonu i potpis za Real Madrid.

- Bila je odlična sezona unatoč svim problemima koji su se dešavali. Puno su mi pomogli treneri Velimir Perasović i Mile Karakaš, odradili smo odličan posao tamo. Potpisao sam za Real Madrid, Unics više ne može igrati Euroligu mada sam ja imao s njima ugovor još jednu sezonu. Madrid me prati već jedno duže vrijeme, bili smo u kontaktu tako da je bila jednostavna odluka. Hvala svima u Unicsu za prošlo razdoblje i Realu koji mi je dao povjerenje za sljedeće dvije godine.

Real Madrid mu je već uručio i službeni auto kluba, BMW koji će koristiti sljedeće dvije sezone. Ugovor je potpisan do ljeta 2024. godine.


Ne sumnjamo kako će i u Madridu nastaviti s dobrim igrama koje je Unicsovim navijačima priređivao redovito kroz cijelu prošlu sezonu. Mario je bio na prosjeku od 14.2 poena, 6.1 skoka, 1.8 asistencija i 1.2 osvojene lopte u Euroligi, a u Španjolsku se vraća nakon što je od 2012. do 2015. godine nosio dres Barcelone prije odlaska u NBA.