Europa i Svijet
Higgins produžio s CSKA-om

Higgins produžio s CSKA-om

Autor: Paulo Sarić

Trener Itoudis je ovim potpisom zadržao vrijednog rotacijskog igrača u klubu.

Moskovski CSKA je produžio ugovor s Coryjem Higginsom na dodatne dvije godine, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Američki se vanjski igrač nakon završetka sveučilišne karijere na Coloradu okušao u redovima Charlotte Bobcatsa, no tijekom dvije sezone u najjačoj ligi svijeta nastupio je u tek 44 utakmice pa je većinu vremena proveo u Razvojnoj ligi. Prvo europsko iskustvo imao je u redovima Zenita, tj. Triumpha kako se klub tada zvao. Nakon izvrsne sezone na sjeveroistoku Europe preselio je u turski Gaziantep gdje je nastavio s vrlo dobrim igrama što mu je donijelo transfer u jednu od najjačih europskih momčadi.


U Moskvi većinom služi kao rotacijski igrač, ali profesionalan pristup košarci i visoka razina kontinuiteta učinili su ga vrijednim kotačićem Zbornaje komande

- Tijekom dvije godine koje je je proveo ovdje Cory se pokazao kao vrijedan dio CSKA. Visoka razina truda i igračke kvalitete omogućila nam je osvajanje Eurolige i VTB lige u čemu je imao zapaženu ulogu. Još uvijek je motiviran, koncentriran i odlučan da pogurne momčad do novih titula. Sretni smo što nam se Cory vratio i želim mu da ostane zdrav i spreman za nove izazove – rekao je trener moskovskog kluba Dimitris Itoudis za službene stranice kluba.

U 120 utakmica koliko ih je odigrao za moskovski sastava Higgins je prosječno zabijao deset koševa uz po dva skoka i asistencije po susretu.

- Htio bih zahvaliti čitavoj organizaciji na ovoj prilici. Trener Itoudis i njegov stručni stožer su najbolji u Europi te se veselim ponovnom radu s njima i novim trofejima – zaključio je 28-godišnji Amerikanac.