Time-out
Hiperbarični tretmani kisikom pod tlakom -„moćno“ je oružje svakog sportaša!

Hiperbarični tretmani kisikom pod tlakom -„moćno“ je oružje svakog sportaša!

HBOT godinama koriste svjetski poznati sportaši poput Tigera Woodsa, Dirka Nowitzkog, Novaka Đokovića te Darrena Sharpera.

Hiperbarična terapija kisikom prepoznata je od strane međunarodnih liječnika, profesionalnih sportaša i svjetskih trenera kao dodatni, sigurni tretman kako bi sportaši postigli vrhunske performanse tijekom velikih natjecanja.

Hiperbarična komora gdje se udiše čisti kisik pod tlakom za neke je sportaše naprosto čarobna kutija, a kako i ne bila kad im pomaže da se brže oporave od napornih treninga, ali ono još važnije, pomaže im zaliječiti gotovo sve ozlijede. Hiperbarični tretman kisikom omogućuje da mišići dobiju „životni plin“.  U sportskim ozljedama  natečeno tkivo ne dobiva dovoljno kisika iz krvi, te se tako usporava proces ozdravljenja.


Međutim, tijekom hiperbaričnog tretmana kisikom pod talkom, molekule kisika postaju topljive, a to im omogućuje da prijeđu sve stanične membrane. Dodatni kisik se otopi i lako prenosi svim tjelesnim tekućinama. Ukratko, ubrzava se tijek oporavka ozlijede koji bi inače trajao puno duže i sa upitnim rezultatima. 

HBOT također ubrzava rasipanje štetne mliječne kiseline koja se izgrađuje u mišićima tijekom vježbanja, pa ga godinama koriste svjetski poznati sportaši poput Tigera Woodsa, Dirka Nowitzkog, Novaka Đokovića te Darrena Sharpera

 

Tagovi ryenfeel