Hrvatska
HKS izgubio strpljenje, suspendirana stara sportska dvorana u Sinju

HKS izgubio strpljenje, suspendirana stara sportska dvorana u Sinju

Autor: Ferata.hr

Tijekom utakmice kiša je natapala parket, bilo je i padova i to bolnih...

Velika pobjeda Alkara protiv Gorice ostala je u sjeni vijesti koja se do nas probila nedugo nakon završetka utakmice. Naime, povjerenik lige suspendirao je sinjsku dvoranu praktički trajno, odnosno do ispunjenja uvjeta, što se baš i ne čini da će biti tako skoro, ekskluzivno javlja portal Ferata.hr.

Prokišnjavanje, hladnoća, loš i dotrajao parket, zastarjele električne instalacije i cijeli niz problema koji se vežu uz oronulu sinjsku dvoranu večeras su došli na naplatu.

Velikih problema imali su igrači tijekom utakmice pod zapadnim košem pored kojeg je kiša natapala parket, što je uzrokovalo klizanja, ali i nekoliko vrlo bolnih padova koji samo srećom nisu završili nekom težom ozljedom.

U nekoliko navrata suci su nakratko prekidali utakmicu zbog potrebe sušenja parketa, a doznali smo i kako je postojao određeni pritisak iz Zagreba od strane povjerenika lige Dražena Jendriša, a preko opunomoćenika Stipe Barišića, da se utakmica još u ranoj fazi prekine zbog nastalih problema s prokišnjavanjem.

Glavni sudac utakmice Tomislav Vovk odlučio je prolongirati tu odluku, vjerovao je da će se stanje popraviti, ali nakon što je problem postajao sve izraženiji tražio je od oba trenera da se očituju vezano uz nastavak igre. Važno je za naglasiti kako su i Srđan Helbich i Josip Sesarbili za to da se utakmica nastavi.

Istinitost ovih navoda provjerili smo kod predsjednika Alkara Denisa Glavana koji nam je potvrdio da je Alkar više ne može igrati u ovoj dvorani:

“Zvao me povjerenik lige i jasno naglasio kako je ovo bila zadnja utakmica Alkara u ovoj dvorani, barem dok se mnoge stvari ne poprave, ali velik je popis tih stvari tako da smo bez većih ulaganja nemoćni. Više nisu dovoljne kozmetičke promjene i što smo igrali u njoj igrali smo.”

“Mi se sada okrećemo našoj novoj dvorani. Ona ima mjesta koliko ima, Gorica ima čak i manje u svojoj i taj problem s kapacitetom je naš i ničiji drugi. Nastojat ćemo s montažnim tribinama povećati kapacitet, vidjet ćemo što se sve da učiniti, ali nadam se najboljem.”, dodao je Glavan.

Već uoči sezone delegacija Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem i tajnikom Josipom Vrankovićem posjetila je Sinj i pritom dala uvjetnu dozvolu za nastupanje u staroj dvorani, do kraja kalendarske godine, ali s nizom zahtjeva koji se ne mogu riješiti ni preko noći, ni za nekoliko dana, ali niti mjeseci.

Nakon završetka susreta trener Gorice Josip Sesar također je potvrdio da je on bio za to da se utakmica nastavi bez obzira na probleme:

“Ja sam bio za to da se utakmica završi, jer nisam želio umanjiti zasluženu pobjedu Alkara pred ovom divnom publikom. Problemi s parketom nisu niti na koji način utjecali na sam susret u rezultatskom smislu.”

Kako god da bilo stvari su sada i više nego jasne. Alkar za sada nema dvorane u kojoj može igrati prvenstvene utakmice. Hoće li Savez dozvoliti igranje u novoj Gradskoj dvorani, unatoč nedostatku kapaciteta, ostaje vidjeti.

Ova suspenzija Alkaru će službeno biti dostavljena već u ponedjeljak.