Hrvatska
Regija
Hoće li Škrljevo osvojiti trofej bez igranja uzvratne utakmice finala?

Hoće li Škrljevo osvojiti trofej bez igranja uzvratne utakmice finala?

Autor: Duje Jurić

Nekorektni Mađari se poigravaju s terminom i ljute vodstvo Alpe Adria lige.

Košarkaši klub Adria Oil Škrljevo u svojoj prvojeuropskoj sezoni došao je na korak do osvajanja Alpe Adria Cupa, natjecanja koje okuplja ekipe iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Kažemo došao, jer je još uvijek neizvjestan termin uzvratne finalne utakmice protiv mađarskog doprvaka Egis Kormenda. Ponovimo u prvoj finalnoj utakmici, koja je odigrana 3. travnja u dvorani Mavrinci na Čavlima, Zeleni su pobijedili a devet poena razlike 76:67.

Ekipa iz Mađarske nikako da javi termin uzvratne utakmice koja se trebala igrati danas u Kormendu, ali su je otkazali pod izlikom da "11. travnja igraju važnu utakmicu". Kako saznajemo iz vodstva Alpe Adria Cupa, ta tvrdnja ne stoji. Sinoć se oglasio i predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep, čiju izjavu objavljujemo u cijelosti:

- Naša ekipa nije danas otputovala u Mađarsku na uzvratni susret finala Alpe Adra lige. Naime, iako je dogovoren termin 10.04. Mađari su ga u subotu otkazali uz obrazloženje da igraju prvenstvenu utakmicu 11. travnja. Iako smo im još prije mjesec i pol istaknuli da možemo igrati bilo kada, ali do 20.04. jer je tada gotov regularni dio HT Premijer lige, oni nam sada nude 27.04. pa 01.05. što je van svih dogovora. U kontaktu smo sa vodstvom lige koja nam je dala podršku. Istaknuli su Mađarima da to nije dogovor, da nisu korektni, te da ponižavaju ligu i protivnike.  Vodstvo AAC nam je potvrdilo da Kormend uopće i nema utakmicu 11.! Ponudili smo Kormendu još slijedeći tjedan, utorak ili srijedu – te ako tada ne bude utakmice, onda je nećemo niti igrati! Ne dozvoljavamo da se s nama poigravaju, mi smo svoje dogovore ispoštovali i isto smo očekivali i od njih,, izjavio je Sep.

Možemo napisati da je ponašanje sjevernih susjeda bezobrazno i ponižavajuće. Klub koji ima proračun od nekoliko milijuna eura, sprema se za FIBA ligu prvaka, pa misle da mogu raditi što hoće. U Adria Oil Škrljevu su svoje rekli i ne odustaju od namjere da ne igraju iza 20. travnja jer 23.04. Williams i Yacoubu lete kući u SAD, a i ekipa ide na zasluženi odmor u sezoni u kojoj su drugu godinu za redom izborili nastup na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, ušli u svoje prvo euro finale, te nastavili kontinuitet nastupa u HT Premejr ligi. Ostaje vidjeti kakvu će odluku donijeti vodstvo lige u Beču, te da li će inzistirati na posljednjem terminu, koji je ostao, a to je 16. ili 17. travnja 2019.