Hrvatska
Regija
Hoće li u ponedjeljak protiv Cibone zaigrati Božić i Ramljak?

Hoće li u ponedjeljak protiv Cibone zaigrati Božić i Ramljak?

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Hrvatski derbi ABA lige u Zagrebu

Osamnaesto kolo AdmiralBet ABA lige u ponedjeljak zaključuju Cibona i Zadar. Zadrani nakon poraza u Splitu u domaćem prvenstvu traže iskupljenje koje bi podiglo atmosferu i dovelo ih korak bliže ulasku u play off, a Cibona još jedan korak dalje od grčevite borbe za opstanak.

U zadnjih pet kola Cibona je pobijedila samo FMP, no navijači optimizam grade na činjenici da se u klub vratio Filip Bundović. Već u prvoj utakmici nakon povratka postigao je 31 poen i pokazao da će Zadrani imati još jednu prepreku u postavljenom cilju. Ali Zadar ove godine uvijek polazi od sebe, pogotovo u situaciji kada je najveća nepoznanica koliko se može računati na ozlijeđene Luku Božića i Marka Ramljaka. U Splitu su bili na klupi, u Zagrebu će sigurno biti i na parketu.

- Imali smo jedan dan za oporavak nakon utakmice sa Splitom i pripremu za Cibonu. Njihov šut za tri poena mnogima je problem, nadam se da ćemo ga uspjeti svesti na neke postotke koji nam idu u prilog, da ćemo izgledati kao momčad, biti kompaktni. U Splitu smo igrali bez Ramljaka i Božića, vjerujem da će biti spremni za ovu utakmicu i participirati u malo većoj minutaži. Medicinska služba prati njihov oporavak, radimo sve što treba raditi da bi opet bili s nama, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Zadrani su ove godine imali „zanimljiva“ iskustva s Cibonom. U onoj koja se igrala u regionalnom natjecanju na Višnjiku „pregazili“ su je i pobijedili 91:64. Naravno, dominirao je Luka Božić s 35 postignutih poena, ovog puta mnogi će trebati dati svoj doprinos da bi se u konačnici došlo do bodova.

- Neće biti lagano. Cibona u AdmiralBet ligi igra u punom sastavu, pokazali su da znaju odigrati ozbiljnu utakmicu protiv ozbiljnih protivnika. Tu su lideri Aranitović i Mustapić, ali imaju širinu. Vjerujem da mi nismo nešto naročito pali, bez obzira na ozljede, da ćemo ostati u dobrom ritmu, fizički i taktički se pripremiti i uspješno suprotstaviti Ciboni, kaže kapetan Marko Ramljak.

Utakmica se igra sutra (ponedjeljak) u KC Dražen Petrović u Zagrebu s početkom u 20 sati, uz prijenos na Areni Sport 2.

Standings provided by Sofascore