Hrvatska
HOO presudio u korist Cedevite: Zasad nećemo tražiti financijsku odštetu niti ostavke u HKS-u!

HOO presudio u korist Cedevite: Zasad nećemo tražiti financijsku odštetu niti ostavke u HKS-u!

Autor: Jutarnji list

Zaokret!

Vijeće sportske arbitraže HOO-a je na zahtjev Cedevite Junior donijelo rješenje prema kojemu se ukida odluka HKS-a o odbijanju prijave Cedevite Junior za sudjelovanjem u HT Premijer ligi u sezoni 2019./2020.

Spajanjem Cedevite i Olimpije i selidbom u Ljubljanu, stav HKS-a je da je Cedevita Junior novi klub (čija se udruga krajem rujna spojila s KK Agrodalmom i sada nastupa u Prvoj ligi) i da mora s natjecanjem krenuti od najnižeg ranga. Sada je HOO poništio tu odluku i čeka se reakcija HKS-a, javlja Jutarnji list čiji tekst prenosi i Facebook stranica KK Cedevita junior. 

IGRAJU DRUGU LIGU 

Glavni tajnik Saveza Josip Vranković nije se želio upuštati u komentiranje slučaja.

- Ništa još nemamo službeno. Ne bih se zaletavao i ulazio u pravne konstrukcije dok se pravna služba ne očituje.

U Cedeviti Junior su bili rječitiji. Direktor kluba Tomislav Zebić žali što je došlo do ove situacije...

- Čekamo HKS da preispita odluku. Pravni tim Cedevite je, kada je prenosio prava, sve napravio po pravilima i žao mi je što je HKS to osporio i da su nas proglasili novim klubom, te da je brzo zaboravljeno sve što smo gradili zadnjih 15 godina - govori nam Zebić.

Ideja je bila da “hrvatska” Cedevita razvija mlade igrače u HT Premijer ligi za Cedevitu Olimpiju i reprezentacije. No, došlo je do osipanja igrača nakon što se startalo u Prvoj ligi (nominalno drugoj).

- Što se tiče HT Premijer lige, nije moguće da je mi od ove sezone igramo, jer su već odigrane utakmice. Mi smo od početka željeli igrati HT Premijer ligu, a odlukom HKS-a smo pretrpjeli veliku štetu, morali smo raskinuti ugovore ili jednostavno pustiti mlade perspektivne igrače poput Perkovića, Jordana...

ŽELIMO RAZGOVOR 

Iako su pretrpjeli određenu štetu, Zebić nam pojašnjava da klub za sada nema namjeru tužiti HKS niti biti toliko radikalan pa zahtijevati ostavke čelnih ljudi Saveza.

- Nećemo tužiti, niti tražiti ostavke, prvo želimo vidjeti što će HKS reći na ovu odluku. Želimo sjesti i pronaći zajednički jezik, da nam kažu što misle o ovom rješenju, pa ćemo nakon toga djelovati. Nama je cilj razvoj hrvatske košarke. Nismo još kontaktirali HKS, ali očekujemo sastanak uskoro.

Dodaje i kako ne gubitku nije samo klub s Velesajma.

- HKS je bio zadovoljan našim projektom, razvitkom mladih igrača u HT Premijer ligi i onda su nam ukinuli mogućnost sudjelovanja. A sada imate klub u toj ligi koji je ušao iz nižeg ranga i koji nije toliko stabilan niti na tom nivou na kojem je Cedevita Junior, zaključio je Zebić u razgovoru za Jutarnji.