Regija
Hospitaliziran izbornik Srbije Svetislav Pešić

Hospitaliziran izbornik Srbije Svetislav Pešić

Autor: Z.D.

Iskusnom stručnjaku dijagnosticirana je akutna upala grla koja zahtijeva bolničko liječenje.

Postojala je želja srpskog izbornika Svetislava Pešića (72) da odradi kontrolne treninge s mladim košarkašima kako bi se uvjerio u njihovu kvalitetu i znao kada može računati na njih u budućnosti, ali ti su treninzi otkazani zbog Pešićeve bolesti, što je potvrđeno i na službenim stranicama Saveza, javlja Mozzartsport.

'Zdravstveno stanje izbornika Pešića je stabilno, ali ima akutnu grlobolju koja zahtijeva od njega što hitnije bolničko liječenje. Zato će danas biti primljen u Klinički centar Srbije', rekao je prof. Dragan Radovanović.

Ideja šefa reprezentacije bila je da se osobno uvjeri u talent i kvalitetu igrača koji su bili u mladim kategorijama reprezentacije i koji bi mogli biti kandidati za mjesto u A momčadi timu Srbije u budućnost. Kako bi rekao, 'da im prođe kroz ruke'. 

Viša sila to je spriječila. 

Pešić je prethodno postavio Mihaila Petrovića (Partizanov igrač na posudbu u Dunavu), Marka Pecarskog (Borac Čačak), Aleksa Radanova, Dalibora Ilića, Stefana Đorđevića (Igokea), Borisa Simanića, Nikolu Jovića, Nikolu Đurišića i Mihaila Mušičića (Mega) popis igrača.), Matija Belić (Mladost Zemun), Vojin Medarević (Dinamik), Dušan Beslać (Vojvodina), Marko Pavićević (FMP), Arijan Lakić (Spars), Zoran Paunović (Podgorica) i Đorđe Pažin (Borac Banja Luka). 

Košarkaški savez Srbije zahvalio se svim igračima koji su došli na kontrolne treninge. 

'U ime reprezentacije i cijelog Košarkaškog saveza Srbije zahvalio bih se svim igračima koji su se, unatoč gustom rasporedu natjecanja, odazvali pozivu za kontrolu treninga. Također, zahvalio bih se i upravama i treneri klubova prilagoditi profesionalne obveze potrebama reprezentacije', naglasio je direktor reprezentacije Dragan Tarlać. 

Kontrolne utakmice trebale su se igrati 18. i 19. listopada.