Hrvatska
Houston Rocketsi na hrvatski način: Šibenik s trećom "stotkom" u nizu upisao pobjedu nad Škrljevom!

Houston Rocketsi na hrvatski način: Šibenik s trećom "stotkom" u nizu upisao pobjedu nad Škrljevom!

Autor: Duje Jurić

Još jedna sjajna napadačka izvedba momaka u narančastom.

GKK Šibenik je na svom parketu svladao Škrljevo rezultatom 100:84 u susretu 19. kola HT Premijer lige. 

Šibenik je ovom pobjedom napravio značajan korak prema doigravanju za naslov prvaka Hrvatske. Igrači trenera Mira Jurića sada imaju pobjedu više od Škrljeva i bolji međusobni omjer (što bi moglo biti presduno u slučaju da na kraju regularnog dijela sezone momčadi budu bodovno izjednačene).

Treća je ovo pobjeda Narančastih u kojoj su zabili 'stotku' i s kojom su zaustavili pobjedonosni nit Zelenih (četiri u komadu). 

Riječ dvije o utakmici, koja i nije donijela isuviše neizvjesnosti. 

Koš za koš igralo se do treće minute i rezultata 4:4. Onda se Šibenik odvaja na plus osam u 6' i rezultata 12:4. Ulaskom u igru kapetan Adria Oil Škrljevo Josip Barnjak postiže tricu i smanjuje na 15:7. Potom slijedi serija domaćina 7:0 za prednost od plus dvanaest 19:7. Budi se kod gostiju Brian Williams koji dvama uzastopnim koševima smanjuje na 21:13. 

Na mini odmor otišlo se rezultatom 28:17 u korist Šibenika, zahvaljujući raspoloženom Domagoju Šariću koji je postigao sedam, te Slavici i Paiću sa šest postignutih koševa.

Druga četvrtina u znaku je domaćina, koji u tih deset minuta prave veliku razliku. U 12' kod gostiju se ozlijedio David Ušić, pa Adria Oil Škrljevo ostaje bez visokog igraća jer su na klupi zbog ozljeda ostali Krstanović i Šarac. Istovremeno započinje djelovati 'dalekometna artiljeria' domaćina. 

Mileković prvo pogađa tricu, a onda i dodatno bacanje, pa domaćin u trinaestoj minuti ima plus osamnaest 40:22. Praktički tada je utakmica odlučena, a do velikog odmora Šibenik je imao u nekoliko navrata i +24. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 58:39.

Drugi dio utakmice bilo je odrađivanje u kojem su gledatelji u dvorani na kraju vidjeli niz zanimljivih poteza s obje strane. Gosti su imali jedan pokušaj smanjivanja rezultata, kada su u 25' došli na minus trinaest 66:53, ali su tu stali. Kod Šibenika najučinkovitiji bio je Nik Slavica sa 23 postignuta poena, dok su isti broj koševa kod Adria Oil Škrljeva postigli Josip Barnjak i Brian Williams.

Rezultati by SofaScore