Europa i Svijet
FOTO: Howard i Hardy pretvrdi za Cedevitu

FOTO: Howard i Hardy pretvrdi za Cedevitu

Autor: Teo Cilar

Nakon poraza u polufinalu ABA Superkupa od Crvene Zvezde, poraza od Partizana u Zagrebu na otvaranju ABA lige, Cedevita upisala i treći poraz u nizu na gostovanju kod Limogesa na otvaranju 7 Days EuroCupa.

Cedevita je porazom u Francuskoj otvorila 7 Days EuroCup. Domaćini su već nakon prvog poluvremena stvorili dvoznamenkastu prednost koju su u drugom poluvremenu bez problema kontrolirali i na kraju zasluženo slavili protiv još jednom blijede Cedevite s 82:68.

Prvak Hrvatske utakmicu je počeo bez i jednog domaćeg igrača u petorci, a nakon samo minutu i pol igre i vodstva Limogesa 4:2 uslijedio je desetominutni prekid zbog problema sa semaforom. Nakon što se utakmica nastavila, domaćini bježe na 9:2 što bi značilo da su napravili seriju 9:0 pošto je prve koševe na utakmici postigla Cedevita, točnije Justin Cobbs. Prekinula je Cedevita seriju Limogesa tricom, ali odmah nakon toga francuski sastav odlazi na osam poena prednosti. Tu je konačno i Cedevita počela igrati nešto bolje, a serijom 9:0 dolaze do vodstva, ali nije dugo trajalo jer su domaći košarkaši tricom u završnici perioda vratili vodstvo od 21:19.

Posebno loš period igre za Cedevitu bila je druga četvrtina. Nikako nisu uspjeli uhvatiti ritam, dok su domaćini igrali agresivno u obrani, brzo u tranziciji što im je donijelo vodstvo 44:33 na poluvremenu. 

Limoges je odmah na početku treće četvrtine došao do 14 poena prednosti, a razliku su bez problema održavali veći dio četvrtine. Tek u jednom kratkom periodu, Cedevita je zaprijetila i došla na samo minus pet, ali opet su završne dvije minute odigrali loše. Limoges zaključuje taj period serijom 6:0 i u posljednju četvrtinu ulazi s istim zaostatkom kao i na poluvremenu.

Prve četiri i pol minute u posljednjoj četvrtini u Cedeviti će čim prije htjeti zaboraviti jer pune četiri i pol minute nisu postigli niti poena, dodamo li tu završnicu trećeg perioda, to se penje na gotovo šest minuta. Limoges je u tim trenucima imao vodstvo 67:52. Cedevita je na tri minute prije krja tricom Perkovića stigla na minus devet, ali bliže nisu mogli. Najbolji u redovima domaćina William Howard i Dwight Hardy stavili su "točku na i" i na kraju zasluženo slavili s 82:68. 

Domaćine su predvodili nezadrživi Howard s 24 poena i 8 skokova dok je Hardy ubacio 12 poena. Kod Cedevite jedini s prolaznom ocjenom James Bell s 22 poena, 5 skokova i 5 asista, dok je Cobbs ubacio 14.