Hrvatska
Hrvat Gjergja ostao 'zarobljen' u Nišu, ovome se Belgijci nisu nadali

Hrvat Gjergja ostao 'zarobljen' u Nišu, ovome se Belgijci nisu nadali

Autor: Z.D. Photo: fiba.basketball

Bizaran razlog odgode susreta

Ovakvo nešto se ne pamti. U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sinoć su utakmicu trebali odigrati reprezentacije Srbije i Belgije. Ali...

Utakmica je počela i nakon svega tri minute, pro vodstvu Belgijaca 3-6, prekinuta. Razlog je i više nego bizaran, U dvorani Čair u Nišu nestalo je električne energije!!!

Niti nakon sat vremena organizatori i dežurne službe grada Niša nisu uspjele ukloniti problem pa je utakmica prolongirana za danas.

Velike vrućine dovele su do povećane potrošnje električne energije na niškom području, a preopterećeni sustav nije izdržao taj pritisak. Sustav se raspao, a dio Niša, uključujući i dvoranu ostao bez struje.

Dario Gjergja, koji je i uoči ove utakmice kao izbornik osigurao Belgijancima drugi krug natjecanja, tako je neplanirano ostao u Nišu dan duže.

Utakmica ima veliki rezultatski značaj zbog prijenosa bodova. Podsjetimo, Latvija je s omjerom pobjeda i poraza 5-1 dominirala skupinom, dok su Srbi i Belgijci na istom omjeru 3-2. Posljednja Slovačka natjecanje je završila bez pobjede.