Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvat na korak do finala Bundeslige

Hrvat na korak do finala Bundeslige

Autor: Paulo Sarić

Oldenburg hrvatskog stručnjaka Mladena Drijenčića poveo je 2-1 u polufinalnoj seriji njemačkog prvenstva.

Oldenburg hrvatskog stručnjaka Mladena Drijenčića poveo je 2-1 u polufinalnoj seriji njemačkog prvenstva. Nakon pobjede na domaćem terenu prošli utorak, košarkaši rođenog Varešanina napravili su još jedan korak ka finalu svladavši u gostima Ulm rezultatom 61-68.

Ulm je poveo sa 2-0 i 4-2 na samom početku susreta, no gosti su ubrzo uzeli stvari u svoje ruke i odvojili se na 8-17. Polaganjem Massenata u 14. su minuti prvi puta došli do dvoznamenkaste prednosti. No, domaćini se nisu predavali te su do poluvremena prišli na samo šest poena zaostatka pa se na odmor otišlo sa 29-35.

Nakon izlaska iz svlačionice zaigrale su se kvalitetnije obrane, a u takvoj su se igri bolje snašli domaćini koji su u potpunosti istopili prednost gostujuće momčadi, pa su u 28. minuti prišli na samo poen zaostatka. U narednih se nekoliko minuta igralo koš za koš i bilo je jasno da će prva serija prelomiti susret. Ona se dogodila sredinom posljednje četvrtine kada je Oldenburg tri i pol minute zadržao narančaste bez poena i serijom 11-0 se vratio na dvoznamenkastu prednost. Ulm je do kraja uspio tek smanjiti zaostatak, ali nije uspio odvesti susret u neizvjesne vode.

Košarkaše pobjedničkog sastava do trijumfa je vodio Rickey Paulding sa 19 koševa, dok je u izostanku dvojice vrlo bitnih igrača, Ohlbrechta i Butlera, najbolji strijelac poraženog sastava bio Augustine Rubit sa 15 poena i 5 skokova.

Četvrta utakmica polufinala igra se u utorak u Oldenburgu sa početkom u 19 sati i u njoj će momčad bosanskog Hrvata imati priliku izboriti prvo finale prvenstva nakon 2013. godine.