Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvat pred vratima ACB lige

Hrvat pred vratima ACB lige

Autor: Paulo Sarić

Nakon pobjede u prvoj utakmici u kojoj su gubili sve do 39. minute, momčad Burgosa je u nedjelju na domaćem terenu ponovno svladala Quesos Cerrato iz Palencije rezultatom 90-82.

U vrlo izjednačenom susretu suigrači Filipa Tončinića nadskakali su goste za deset skokova i upravo na tom aspektu izgradili svoju pobjedu. Nakon ujednačenog prvog poluvremena koje je završilo sa dva poena prednosti za momčad iz Palencije, u nastavku je domaćin zaigrao bolju obranu i preokrenuo rezultat. Kada su u posljednjoj dionici počele ulaziti trice, a visoki Huskić dobio pomoć, utakmica je odlučena. Burgos je ponovno predvodio izvrsni beogradski centar sa 22 koša i čak 13 skokova, a veliku pomoć je imao u Vega Merayu koji je dodao 19. Kod gostiju je Otegui Esnaola sa 15 poena bio najbolji strijelac svoje momčadi. Tončinić je imao skromnu minutažu, te je jedini u čitavoj momčadi igrao manje od deset minuta, a za to vrijeme je ostao bez učinka u rubrici poeni promašivši svih pet šuteva koje je uputio prema košu.

Ovom je pobjedom domaća momčad došla na samo pobjedu od ispunjavanja sportskih uvjeta za plasman u ACB ligu. Hoće li u njoj zaista i sudjelovati, osim o rezultatu na parketu, ovisit će i o stanju na računu pošto je za sudjelovanje u elitnom razredu španjolske košarke potrebno uoči sezone dati i bankovnu garanciju financijske solventnosti.

Statistika