Hrvatska
Hrvati se namučili s Izraelcima i slavili u trileru

Hrvati se namučili s Izraelcima i slavili u trileru

Hrvati nisu imali dobar šuterski dan, ali jesu ogromnu želju...

U osmini finala EP za kadete U16 u Udinama (Italija) reprezentacija Hrvatske je slavila protiv Izraela 66:65 i izborila četvrtfinale gdje je danas očekuje susret protiv Francuske. Bolji ulazak u utakmicu Izraela izabranici Mladena Erjaveca okrenuli su u drugoj četvrtini i na odmoru imali prednost 36:32. Hrvatska je na ulasku u posljednju četvrtinu bila u mini zaostatku 51:49. Tada braća Tomislav i Zvonimir Ivišić kreiraju seriju 9:0 za 58:51. Stigli su Izraelci na minus 2 (62:60), ali su Brala i Svoboda ubacili po bacanje i odveli Hrvatsku do vrijedne pobjede.

Zvonimir Ivišić je uz 27 poena imao 11 skokova. Juraj Pleadin je dodao 10, a Tomislav Ivišić 9 uz čak 19 skokova. Duje Brala je također dodao 9 poena, a Hrvatska nije imala šuterski dan (trice 2/19).

- Super smo zadovoljni s dosadašnjim dijelom turnira. Igrači daju sve od sebe i to im se vraća kroz pobjede. U srijedu igramo s jednim od favorita prvenstva, ali definitivno nismo bez šansi u toj utakmici, rekao je nakon susreta izbornik Mladen Erjavec. 

Četvrtfinale protiv Francuske na rasporedu je već u 18:45 sati.