Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvati se probudili na vrijeme, slijedi utakmica odluke

Hrvati se probudili na vrijeme, slijedi utakmica odluke

Uvjerljiva pobjeda protiv Estonije

Mlada reprezentacija Hrvatske je u pravom trenutku prekinula seriju poraza na Europskom prvenstvu u grčkom Heraklionu.

U utakmici, u kojoj je poraz značio ispadanje u diviziju B, Hrvati su nadigrali Estoniju 98-70 i tako osigurali ključni susret za ostanak, onaj za 13. mjesto, posljednje koje jamči nastup u europskoj eliti i sljedeće godine.

Protivnik Hrvatskoj u utakmici odluke u nedjelju u 15 sati bit će reprezentacija Crne Gore. Utakmicu možete pratiti OVDJE.

Danas protiv Estonije Hrvati su trasirali put prema pobjedi već u prvoj četvrtini u kojoj su stekli ogromnu prednost od 17 poena (28-11). U nastavku utakmice rasterećeni, rastrčani i razigrani igrači Jeromima Šarina letjeli su parketom i u kontroliranoj utakmici podizali prednost te potpuno slamali protivnika. Na poluvremenu je bilo +25 (52-27), na kraju treće četvrtine +32 (75-43), a na završetku utakmice, uz malo opuštanje,  uvjerljivih 98-70.

Izuzetno precizni Duje Brala predvodio je Hrvatsku s 25 poena (šut 9/13). Odličnu utakmicu odigrao je Stellan Rajaofera (16 poena, 4 skoka). Ivan Bogdanović je zabio 11 poena, a Tomislav Ivišić 10 poena uz 8 skokova i 3 asistencije.

"Konačno smo odigrali dobru utakmicu. Protiv Estonije su svi igrači maksimalno podijelili minutažu, razigrali smo se, vidio se onaj osmijeh na licu koji je do sada nedostajao. Međutim, tek je pola posla obavljeno. U nedjelju nas čeka košarkaši rat s Crnom Gorom. Bit će to jedna teška utakmica u kojoj očekujem 12 ratnika na terenu i da izvučemo pobjedu na bilo koji način, ostanemo u A diviziji te ostvarimo taj minimalni cilj", rekao je nakon uvjerljive pobjede trener mlade repezentacije Jeronimo Šarin.  

Foto: FIBA 

Foto: FIBA